O nouă autospecială intră în dotarea ISU Călărași

Marți, 26 Decembrie 2023Calarasi
Sursa Foto: Facebook ISU Calarasi

O noua autospeciala intra in dotarea ISU Calarasi | imaginea 1 Prin Proiectul “VIZIUNE 2020”, o nouă autospecială de tip Centru de Comunicații pentru Punct de Comandă Mobil - mediu intră în dotarea ISU Călărași. O autospecială performantă, cu funcții moderne de comunicaţii, care va servi ca punct de comandă avansat, vine să întregească tehnica de intervenție a pompierilor călărășeni.

Astfel, Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Barbu Știrbei” al județului Călărași i-a fost repartizat de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență prin _Proiectul Viziune 2020_ o autospecială de tip Centru de Comunicații pentru Punct de Comandă Mobil - mediu , capabil să asigure:

  • integrarea sistemului de comandă și control;
  • crearea și actualizarea situației operaționale;
  • transferul rapid de informații prin toate mijloacele (fonic, video, etc.);
  • facilitarea procesului de elaborare a deciziilor.

Prin utilizarea acestui echipament se va asigura un sistem integrat de comandă al structurilor de intervenţie și o transmitere corectă a informațiilor din teren cu echipamente de ultimă generație care pot transmite în timp real.

Aceste autospeciale noi de intervenție sunt achiziționate de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în cadrul Proiectului VIZIUNE 2020, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Punctul de Comanda Mobil este format dintr-o suprastructură cu două încăperi: un compartiment de comandă si un compartiment operatori. Compartimentul de comandă este un spațiu de lucru destinat prezentării situațiilor si luării deciziilor în teren, în cazul unor situații de urgentă majore.

Această autospecială va putea găzdui 6 sau 7 persoane deservite de încă o persoană cu rol de operator, care să gestioneze situația de la locul producerii evenimentelor.

Este echipat cu sisteme de comunicații moderne, care permite punerea în legătură audio a doi sau mai mulți interlocutori aflați pe oricare din sistemele TETRA, UHV, VHF, GSM, telefonie fixă și telefonie prin satelit, precum și sistemul telefonic intern al Punctului de Comandă.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.