Tehnică nouă de intervenție, în dotarea pompierilor argeșeni

Joi, 21 Decembrie 2023Arges
Sursa Foto: Facebook ISU Arges

Tehnica noua de interventie  in dotarea pompierilor argeseni | imaginea 1 Marți dimineața, 19 decembrie a.c., la sediul inspectoratului, a avut loc prezentarea noii tehnici de intervenție, care a intrat în dotarea pompierilor argeșeni, ca urmare a investițiilor Consiliului Județean din acest an.

În prezența domnului președinte al Consiliului Județean Argeș și a specialiștilor care au participat la achiziție, au fost prezentate următoarele echipamente:

  • o cisternă cu bazin, cu o capacitate de 5.000 de litri de apă, motopompă și echipamente pentru stingerea incendiilor, toate așezate pe structura unui container ce poate fi utilizat atât de pe șasiul unui autocamion, cât și individual la locul intervenției;
  • opt prelate ignifuge, utilizate pentru stingerea incendiilor la vehicule hybrid și electrice;
  • opt sisteme de punere în siguranță ale vehiculelor electrice, ce vor face ca vehiculul să intre în modul de încărcare, evitându-se deplasarea acesteia din cauza unor defecte produse de incendiu sau daune ale unor accidente;
  • o lance pentru perforarea bateriilor electrice, răcirea lor și stingerea incendiului;
  • cinci detectoare multigaz, pentru detecția gazelor combustibile din atmosferă și identificarea posibilelor scurgeri;
  • cinci tablete și cinci imprimante portabile, care vor aduce un aport considerabil în activitățile inspectorilor de prevenire, dar și în procesul de digitalizare a instituției.

În urma prezentării a fost desfășurat și un exercițiu, prin care s-a demonstrat eficiența tehnicii noi de intervenție, cu care se va acționa la salvarea vieții și bunurilor cetățenilor.

Pompierii argeșeni se bucură de sprijinul autorităților locale, care pun pe primul loc siguranța oamenilor și a proprietăților acestora, ajutând și la evoluția serviciilor, pentru a ține pasul cu dezvoltarea noilor tehnologii.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.