Tehnică nouă de intervenție în dotarea ISU Teleorman

Joi, 07 Decembrie 2023Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Tehnica noua de interventie in dotarea ISU Teleorman | imaginea 1 Începând cu data de 28 noiembrie a.c., o nouă autospecială de intervenție a intrat în dotarea pompierilor militari din cadrul ISU Teleorman. Aceasta are o capacitate de 4000 l de apă, 200 l de material spumant, un modul de descarcerare și un modul de acordare a primului ajutor medical în situații de urgență.

Autospeciala completează parcul auto al inspectoratului și este destinată intervenției pentru stingerea incendiilor în mediul urban și rural, ce necesită cantități însemnate de substanțe stingătoare, punându-se accent pe deplasarea rapidă, realizarea în timp scurt a dispozitivului de intervenție și utilizarea apei cu randament ridicat de stingere.

❗️În urma analizării situației operative din ultima perioadă și având în vedere dezvoltarea infrastructurii rutiere pe DN 52, unde pompierii au fost solicitați să intervină la tot mai multe evenimente rutiere, s-a luat decizia repartizării acestei autospeciale performante la Garda de Intervenție Furculești, astfel încât să fie asigurat un răspuns mai prompt și mai eficient în situații de urgență, pentru protecția populației.

Tehnica de intervenție a fost achiziționată de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin IGSU - Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, România, în cadrul Proiectului VIZIUNE 2020, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Se adresează mulțumiri Departamentului pentru Situații de Urgență și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență pentru sprijinul acordat în înnoirea parcului auto cu autospeciale moderne și eficiente!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.