Manifestări dedicate Zilei Armei

Joi, 12 Septembrie 2013Vrancea

Manifestari dedicate Zilei Armei | imaginea 1 Cum putem preveni şi care sunt normele specifice de comportare în situaţii de urgenţă produse de incendii, cutremure şi inundaţii au fost principalele reguli transmise cetăţenilor în cursul zilei de joi, 12 septembrie a.c. în cadrul punctelor mobile de informare preventivă amplasate în municipiul Focşani.

Activitatea a fost desfăşurată de Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Focşani în cooperare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea cu începere de la ora 10.00 în trei locuri unde se aştepta afluenţă mare de persoane, respectiv în zona supermarket Carrefour, în Piaţa Sud şi în zona Paco Bahne. Acţiunea s-a realizat în vederea informării cetăţenilor asupra riscurilor posibile şi a modului de comportare în diferite situaţii de urgenţă prin popularizarea măsurilor specifice de prevenire a manifestării diferitelor tipuri de risc (incendii, inundaţii, cutremure de pământ).

Comemorarea maiorului post-mortem Liviu Mihalache

De asemenea, în cursul aceleiaşi zile, cu începere de la ora 13.00, la mormântul maiorului post-mortem Liviu Mihalache din satul Colacu, comuna Valea Sării, a avut loc o ceremonie comemorativă şi o slujbă religioasă. Cu această ocazie, la mormântul său s-a depus o coroană de flori.

Manifestari dedicate Zilei Armei | imaginea 2 A devenit o tradiţie pentru cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea ca în fiecare an, în preajma aniversării Zilei Pompierilor din România, să se aducă un omagiu pompierului vrâncean căzut la datorie în urma unui incendiu în data de 10 februarie 2000.

Căpitanul Liviu Mihalache, locţiitorul comandantului Detaşamentului de Pompieri Focşani, avea în spate experienţa a 12 ani de serviciu în slujba cetăţenilor când a păşit în lumea de dincolo în urma unui incendiu produs la subsolul unui bloc de pe strada Mare a Unirii din Municipiul Focşani. Căpitanul a fost avansat post-mortem la gradul de maior, iar peste ani amintirea sa rămâne vie în memoria celor care l-au cunoscut.

Activităţile fac parte dintr-un program de evenimente planificate în vederea aniversării la 13 septembrie a Zilei Pompierilor din România.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.