Pompieri la ceas de sărbătoare

Vineri, 13 Septembrie 2013Vâlcea

Pompieri la ceas de sarbatoare | imaginea 1 La 13 Septembrie, anul acesta s-au împlinesc 165 de ani de când compania de pompieri comandată de căpitanul Pavel Zăgănescu s-a ridicat, cu un curaj exemplar, împotriva trupelor turceşti venite să înăbuşe Revoluţia de la 1848. Cu prilejul „Zilei de 13 Septembrie – Ziua Pompierilor din România”, vineri, 13 septembrie a.c., Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al judeţului Vâlcea a organizat o serie de manifestări dedicate acestui moment festiv.

La ora 09.00 o coloană, constituită dintr-o: o ambulanţă SMURD, trei autospeciale de stingere a incendiilor şi o autospecială de primă cercetare şi evacuare CBRN (cercetare, biologică, radiologică şi nucleară), a anunţat acest eveniment pe itinerariul: Str. Decebal, Str. Republicii, Str. Calea lui Traian, Str. Bogdan Amaru, Str. Matache Temelie, Str. Mihai Eminescu, B-dul Tineretului, Str. Libertăţii, B-dul Nicolae Bălcescu, Str. Calea lui Traian, Str. Republicii şi Str. Decebal.

În intervalul orar 10.00 - 12.00, cetăţenii au vizitat atât unitatea din Rm. Vâlcea - Strada Decebal nr. 7, cât şi subunitatea din Drăgăşani – strada Nucilor nr.1, prilej cu care au aflat detalii cu privire la specificul armei şi a tehnicii din dotare.

La ora 11.00, în faţa inspectoratului s-a dat startul activităţilor omagiale în cadrul cărora s-a prezentat semnificaţia „Zilei de 13 Septembrie – Ziua Pompierilor din România”, după aceea s-a oficiat o slujbă religioasă pentru eroii pompieri. Apoi s-au depus o coroană de flori la bustul Generalului Ghe. Magheru. După ce au fost transmise mesajele autorităţilor şi au fost înmânate diplome aniversare s-au înaintat în gradul următor înainte de termen, următoarele cadre: Mirică Marius - la gradul de maior, Stanciu Ovidiu, Şerban Constantin, Vătăşoiu Mirel şi Dan Nicolae - la gradul de plutonier adjutant.

Pompieri la ceas de sarbatoare | imaginea 2 Au urmat premierile pentru persoanele şi echipele care au participat la competiţiile sportive organizate cu ocazia acestei zile festive. Astfel, la campionatul de minifotbal a fost câştigat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) General Magheru al judeţului Vâlcea, pe locul doi s-a clasat Centrul de Instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN ,,Panait Donici”, iar pe locul trei s-a clasat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea.

Campionatul de tenis de masă între instituţii a fost câştigat de plt. Ciobanu Laurenţiu – I.S.U. Vâlcea, acesta fiind urmat de plt. Angelescu Ovidiu - I.S.U. Vâlcea şi de Plt.adj. Fronie Cristian – Centrul de Instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN „Panait Donici”.

La campionatul de tenis de câmp, locul I a fost câştigat de cpt. Decu Marian din cadrul Serviciului de Prevenire al ISU.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.