Pompierii îşi comemorează eroul

Joi, 12 Septembrie 2013Covasna

Pompierii isi comemoreaza eroul | imaginea 1 În fiecare an la moara din localitatea Sântionlunca, în preajma Zilei Pompierilor din România – 13 Septembrie, personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna alături de pompieri veterani, îşi comemorează eroul, Sg.maj. (p.m.) Popiuc Vasile, printr-o slujbă religioasă şi depunerea de coroane de flori la placa comemorativă aflată chiar în locul în care bravul pompier s-a jertfit pentru salvarea semenilor aflaţi în pericol. Slujba de pomenire a fost oficiată de preotul militar al garnizoanei Sfântu Gheorghe.

Jurnaliştii pentru câteva ore pompieri

La reşedinţa Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna s-a desfăşurat astăzi prima ediţie a concursului “Cupa presei la îndemânare şi viteză pompieristică”, destinată exclusiv jurnaliştilor.

Jurnaliştii covăsneni au abandonat  pixurile, reportofoanele şi aparatele foto şi au îmbrăcat echipamente de pompieri. Sub atenta îndrumare a specialiştilor, chiar sub supravegherea inspectorului şef, colonelul Gyorgy Alfons, jurnaliştii cu iniţiativă au trecut  de partea cealaltă…de la opinii legate de activitatea pompierilor au intrat, emotivi, în pielea celor care se luptă cu focul zi de zi.

Concurenţii au avut de parcurs un traseu cu obstacole, iar la final au trebuit să dea dovadă că au ochi buni şi mâini sigure, ca să umple un recipient cu apă folosind un dispozitiv de la o autospecială de intervenţie. Pentru aceasta, ei au ţintit un panou echipat cu un recipient. jurnaliştii au abordat parcursul cu entuziasm şi multă energie şi au realizat timpi foarte buni.

Pompierii isi comemoreaza eroul | imaginea 2

La final, clasamentul a fost următorul:

  • Locul I -           Szekely Emoke, Observatorul de Covasna
  • Locul II -          Tinca Teddy, Szekely Hirmondo
  • Locul III -         Vargyasi Levente, fotograf Mediafax

Ziariştii care s-au clasat pe podium au fost recompensaţi cu diplome, medalii şi cupe.

Acest concurs face parte dintr-o serie de activităţi dedicate Zilei Pompierilor din România şi aniversarea a 45 de ani de la înfiinţarea Grupului de Pompieri al judeţului Covasna.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.