Sărbătoarea Armei

Vineri, 13 Septembrie 2013Bihor

Sarbatoarea Armei | imaginea 1 Vineri, 13 septembrie a.c., cu ocazia « Zilei Pompierilor din România » Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă « Crişana » a organizat şi desfăşurat o serie de activităţi menite a marca importanţa acestei zile în tradiţiile de luptă ale pompierilor militari, ai căror înaintaşi au înfruntat cu dârzenie şi un curaj dus la limite, armata otomană venită să înăbuşe Revoluţia de la 1848.

La sediul ISU Bihor,"Ziua Pompierilor" a debutat cu festivitatea depunerii de coroane la Grupul Statuar al Pompierilor Bihoreni, personalul inspectoratului onorând astfel memoria eroilor din Dealu Spirii şi a tuturor pompierilor căzuţi la datorie de-a lungul anilor.

Sarbatoarea Armei | imaginea 2 În cadrul şedinţei festive organizate tot cu această ocazie, au fost înaintaţi în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, doi ofiţeri şi cinci subofiţeri, care au obţinut rezultate excepţionale în îndeplinirea atribuţiilor specifice. În acelaşi cadru festiv, 14 cadre militare au fost recompensate cu diplome acordate pentru contribuţia deosebită adusă în îndeplinirea misiunilor inspectoratului şi 154 de cadre au fost citate pe Ordinul de Zi pe Unitate, în semn de apreciere pentru rezultatele obţinute pe parcursul acestui an.

În cadrul « Zilei Porţilor deschise », organizate în aceeaşi zi, în intervalul orar 10.00-16.00, pompierii militari din cadrul unităţii şi subunităţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă « Crişana » au primit cu bucurie vizita a sute de copii şi adulţi, care au asistat curioşi şi entuziaşti la exerciţii demonstative de salvare de la înălţime a unei persoane rănite, de descarcerare şi acordare a primului ajutor calificat, exerciţii de stingere a incendiilor şi la prezentarea autospecialelor de intervenţie, a echipamentelor şi accesoriilor din dotarea pompierilor militari. De asemenea, celor mici şi celor mari deopotrivă, le-au fost prezentate modalităţile prin care pot preveni producerea unei situaţii de urgenţă, fiindu-le distribuite în acest sens şi materiale de informare preventivă (broşuri, pliante, etc..)

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.