13 Septembrie - Ziua cavalerilor anonimi ai frontului incandescent

Sâmbătă, 13 Septembrie 2014Bihor
Autor: Ioana Anamaria Ungur

13 Septembrie 13 Septembrie. O zi marcată de sacrificiu și devotament. De la Bătăliile din Dealu Spirii și până în ziua de azi această dată ne duce cu gândul la adevărați eroi, oamenii devotați și capabili să-și riște viața pentru a salva viața altor oameni. 13 este considerată, poate nu doar de superstițioșii declarați, o cifră fatidică. Pentru pompieri fatalismul acestui număr se îmbină cu speranța, cu curajul și puterea de a reda sau a salva viața semenilor lor.

Și, pentru că azi e ziua lor, Ziua Pompierilor din România - acești cavaleri ai frontului incandescent a căror jertfă rămâne de cele mai multe ori anonimă, este momentul să le spunem din suflet un sincer și călduros “La mulți ani!”. Este momentul să ne gândim la ei, mai mult ca oricând. Este momentul să-i cuprindem în rugăciunile noastre pe acești oameni care înfruntă, pentru liniștea noastră, deopotrivă văpaia focului sau furia apelor.

Bunul Dumnezeu și Sfântul vostru Ocrotitor - Iosif cel Nou de la Partoș, să vă ocrotească și să vă binecuvinteze oriunde ați fi! Suntem mândri de voi! La mulți ani fericiți, dragii noștri, oriunde v-ați afla!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.