Concursul “JURNALISTUL POMPIER” şi-a desemnat astăzi câştigătorii

Miercuri, 10 Septembrie 2014Dâmbovița

Concursul  JURNALISTUL POMPIER  si a desemnat astazi castigatorii | imaginea 1 Miercuri, 10 septembrie a.c., jurnaliştii dâmboviţeni au avut prilejul de a îşi demonstra abilităţile de pompieri, în cadrul concursului „JURNALISTUL POMPIER” - ediţia II, organizat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” Dâmboviţa, în cadrul activităţilor dedicate sărbătoririi a 166 de ani de la BĂTĂLIA DIN DEALUL SPIRII şi a ZILEI POMPIERILOR DIN ROMÂNIA, competiţie care s-a desfăşurat la sediul inspectoratului.

Schimbând “echipamentul jurnalistic” cu “echipamentul de intervenţie”, cei şase concurenţi înscrişi în competiţie, din mass-media locală şi centrală, s-au întrecut în două probe desprinse din cele ale Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă:

    • Scara de fereastră - care a constat în: alergarea pe o distanţă de 20m şi urcarea pe scara de fereastră până la etajul I al turnului de antrenament;
    • Desfăşurarea de luptă - care a constat în: racordarea furtunului la autospecială, alergarea cu furtunul pe o distanţă de cca.18m, racordarea ţevii de refulare la furtun şi dirijarea jetului de apă către un punct fix/ţintă (rezervor).

Concursul  JURNALISTUL POMPIER  si a desemnat astazi castigatorii | imaginea 2 Întrecerea a fost una disputată, desfăşurată în spirit fair-play, pe parcursul desfăşurării competiţiei, toţi jurnaliştii dând dovadă de interes şi implicare, străduindu-se să obţină un timp cât mai bun şi, implicit, un punctaj cât mai mare. Surpriza cea mare au fost cele două competitoare, care nu s-au lăsat mai prejos şi au obţinut timpi foarte apropiaţi de cei ai băieţilor.

Dar nu au lipsit şi momentele amuzante. Dacă prima probă (scara de fereastră) nu le-a pus mari probleme jurnaliştilor, la cea de a doua (desfăşurarea de luptă), care li s-a părut simplă la prima vedere, precizia dirijării jetului de apă către ţintă (rezervor) şi presiunea apei din furtun, le-a „dat bătăi de cap” reprezentanţilor mass-media care, per ansamblu, s-au descurcat foarte bine.

În urma desfăşurării celor două probe de concurs, clasamentul general a fost următorul:

La categoria băieţi:

Locul I - George ENACHE - corespondent PRIMA TV;

Locul II - Răducu RĂDOI - jurnalist MDI-TV;

Locul III - Bogdan HUZUI - jurnalist PARTENER TV;

Locul IV - Mihai EREMIA - jurnalist MDI-TV.

Concursul  JURNALISTUL POMPIER  si a desemnat astazi castigatorii | imaginea 3 La categoria fete:

Locul I - Georgiana SOCOTEANU - jurnalist Radio MINISAT Târgovişte;

Locul II - Manina LEAŞU - jurnalist Radio MINISAT Târgovişte.

Concurenţii aflaţi pe podium au primit din partea organizatorului diplome şi cupe, diploma şi cupa “FAIR-PLAY” fiindu-i acordată jurnalistului Mihai EREMIA (MDI-TV).

Considerând că unii dintre ei şi-au primit astăzi “botezul” şi au intrat în “marea familie a pompierilor”, ţinem să le mulţumim tuturor “jurnaliştilor pompieri”, care ne-au onorat cu prezenţa şi au participat la concurs, sperând ca anul viitor să participe în număr cât mai mare la competiţia ce le este dedicată cu ocazia Zilei de 13 Septembrie - Ziua Pompierilor din România.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.