Copiii, din nou, "Pompieri pentru o zi"

Joi, 11 Septembrie 2014Vrancea

Copiii  din nou   Pompieri pentru o zi | imaginea 1 Autospecialele pompierilor şi misiunile lor specifice au fost desenate cu cretă colorată în parcarea Promenadei Focşani joi, 11 septembrie a.c., chiar în prezenţa reprezentanţilor inspectoratului pentru situaţii de urgenţă.

Activitatea a fost desfăşurată în cadrul atelierului „Pompier pentru o zi”, acţiune care a urmărit familiarizarea copiilor cu specificul instituţiei şi crearea unei conduite preventive de la vârste cât mai mici.

Astfel, în parcarea centrului comercial au fost amplasate cinci autospeciale folosite de pompierii militari din cadrul Detaşamentului Focşani: două autospeciale de stins incendii, o ambulanţă SMURD, o autospecială pe şenile şi una pentru lucru şi salvare de la înălţimi.

Copiii  din nou   Pompieri pentru o zi | imaginea 2 Pentru a afla detalii despre riscurile potenţial generatoare de situaţii de urgenţă la nivelul judeţului a fost amplasat un punct mobil de informare preventivă, cadrele Inspecţiei de Prevenire distribuind materiale informative specifice.

După ce au observat şi testat accesoriile de pe autospecialele pompierilor, cei mici au fost invitaţi să deseneze cu cretă colorată ce i-a impresionat mai mult. Au început, astfel, să capete contur toate tipurile de autospeciale expuse, dar şi misiuni de stingere incendii şi salvare persoane.

Desenele realizate au fost apreciate de cei prezenţi, fie însoţitori ai micilor artişti, ori persoane aflate doar în trecere. Toţi participanţii au primit diplome şi dulciuri din partea organizatorilor în semn de apreciere a desenelor realizate.

Activitatea a fost organizată, în contextul sărbătoririi Zilei Pompierilor din România, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea în colaborare cu Promenada Focşani. De asemenea, Grădiniţa „Regatul Poveştilor” s-a alăturat atelierului „Pompier pentru o zi”, participând la eveniment cu două grupe de preşcolari, însoţiţi de doamnele educatoare.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.