Expoziţie cu tehnică de intervenţie a pompierilor constănţeni

Joi, 11 Septembrie 2014Constanța

Expozitie cu tehnica de interventie a pompierilor constanteni | imaginea 1 Anul acesta, la 13 Septembrie, de Ziua Pompierilor din România, se împlinesc 166 ani de la luptele din Dealul Spirii. Pentru a marca momentul, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa organizează o serie de manifestări.

Astfel, joi, 11 septembrie a.c., în parcarea din faţa City Park Mall, s-a organizat o expoziţie cu tehnica de intervenţie a pompierilor militari. Peste o sută de copii şi adulţi au văzut echipamentele de intervenţie şi s-au fotografiat în echipamentele pompierilor.

La expoziţie au fost prezentate autospeciala pentru salvare de la înălţime, autospeciala de stingere, ambulanţa SMURD, autospeciala şi echipamentul scafandrilor de intervenţie, autospeciala CBRN (destinată intervenţiei în cazul accidentelor nucleare, biologice, chimice şi radiologice, pentru decontaminarea personalului de interventie dar şi a celui afectat), dar şi autospeciala pentru descarcerare grea.

Expozitie cu tehnica de interventie a pompierilor constanteni | imaginea 2 Atracţia expoziţiei au fost autospeciala pentru salvare de la înălţime, echipamentele scafandrilor dar şi ambulanţa SMURD. Chiar dacă la început le-a fost teamă, până la urmă toţi copii care au ajuns în expoziţie au pus mana pe echipamentele de intervenţie pentru stingerea incendiilor şi cele pentru acordarea primului ajutor-medical.

În paralel, specialiştii Inspecţiei de Prevenire au informat cetăţenii aflaţi la cumpărături despre diferite tipuri de risc prin distribuirea unor pliante informative şi au distribuit pliante cu recomandări pentru prevenirea incendiilor. Totodată copii au primit jocuri şi orare şcolare cu specificul pompierilor constănţeni.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.