Expoziţii cu tehnica de intervenţie şi activităţi practice de informare preventivă

Miercuri, 10 Septembrie 2014Mehedinți

Expozitii cu tehnica de interventie si activitati practice de informare preventiva | imaginea 1 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” a organizat luni, 08 septembrie a.c., puncte de informare mobile, expoziţii cu tehnica şi mijloacele de intervenţie din dotare, dar şi activităţi practice de informare preventivă.

O tigaie care a luat foc pe aragazul lăsat aprins şi metodele de stingere a flăcărilor nu au constituit singurul moment de atracţie pentru cetăţenii aflaţi la cumpărături în centrul comercial de pe str. Constructorului, din municipiul Dr.Tr.Severin. Copiii, care-şi însoţeau părinţii la cumpărături, au avut parte de transport cu targa până la ambulanţa SMURD. Cei care au dorit să încerce casca de protecţie şi să urce la volanul autospecialelor de stins incendii, au avut ocazia astăzi, în intervalul orar 10.00-14.00.

Expozitii cu tehnica de interventie si activitati practice de informare preventiva | imaginea 2 Atraşi, ca întotdeauna, de autospecialele pompierilor, copiii au avut din nou ocazia să-şi imagineze, pentru câteva momente, că sunt pompieri. Astfel de activităţi vor continua şi în zilele următoare, în celelalte centre comerciale din municipiu, dar şi pe str. Crişan, acolo unde pompierii vor fi din nou prezenţi.

Aceste activităţi sunt organizate cu ocazia sărbătoririi Zilei Pompierilor din România. În acest an, la data de 13 septembrie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi aniversează 166 de ani de la o dată memorabilă în tradiţia armei pompierilor: lupta eroică purtată, la 13 septembrie 1848, de pompierii militari din Bucureşti împotriva trupelor otomane venite să înfrângă mişcarea revoluţionară română.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.