Înaintări în grad de Ziua Pompierilor din România

Joi, 18 Septembrie 2014Sibiu

Inaintari in grad de Ziua Pompierilor din Romania | imaginea 1 Sâmbătă, 13 septembrie a.c., a avut loc în incinta Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Cpt. Dumitru Croitoru" al judeţului Sibiu, celebrarea celor 166 de ani de la de la sacrificiul ostaşilor pompieri din Dealul Spirii.  În cadrul acestui eveniment, au fost de înaintare în gradul următor, înainte de termen, un număr de 4 cadre militare din cadrul I.S.U. Sibiu, respectiv, un ofițer și trei subofițeri.

Festivitatea a continuat depuneri de coroane şi jerbe de flori la Troița inspectoratului, un moment solemn  dedicat amintirii eroilor pompieri căzuţi la datorie.

O altă manifestare menită a cinsti memoria ostașilor pompieri, se va desfășura în cursul zilei de sâmbătă, 13 septembrie a.c., în intervalul orar 20:00- 20:30 printr-un Ceremonial de retragere cu torţe. Traseul de desfășurare a acestuia este: Str. Vasile Cârlova – str. Transilvaniei – Bulevardul Victoriei – pasaj – str. Nicolae Bălcescu – Piața Mare - str. Nicolae Bălcescu – str. Andrei Șaguna – str. Dealului – str. Transilvaniei – str. Vasile Cârlova.

Inaintari in grad de Ziua Pompierilor din Romania | imaginea 2

Premierea celor mai merituoși voluntari

Cu prilejul aniversării „Zilei Pompierilor din România”, vineri, 12 septembrie a.c., inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Cpt. Dumitru Croitoru" al judeţului Sibiu, colonel Laurențiu Cosmin BALCU, a premiat câștigătorii concursurilor ”Prietenii Pompierilor” și serviciilor voluntare pentru situații de urgență.

Astfel, la sediul I.S.U. Sibiu au fost premiate echipa de băieți a Colegiului Naţional “Octavian Goga” din Sibiu, coordonată de profesorul Neagoie Vasile, care a obținut locul I la etapa națională a concursului ”Prietenii Pompierilor” și echipele câștigătoare a concursurilor serviciilor voluntare pentru situații de urgență, respectiv, SVSU Cisnădie, care a obținut primul loc în clasament, urmată de SVSU Săliște și SVSU Sadu care au ocupat locul II respectiv locul III în clasamentul concursului.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.