Onoare cadrelor militare în rezervă, retragere și veteranilor de război pompieri

Miercuri, 10 Septembrie 2014Teleorman

Onoare cadrelor militare in rezerva  retragere si veteranilor de razboi pompieri | imaginea 1 Aniversarea, la 13 septembrie, a Zilei Pompierilor din România readuce în memorie faptele de eroism ale pompierilor militari. Urmând pilda şi devotamentul înaintaşilor lor, pompierii militari, prin munca şi profesionalismul dovedit zi de zi de-a lungul timpului, au câştigat încrederea românilor iar instituţia noastră, în prezent, se bucură de aprecierea cetăţenilor şi a societăţii, pentru abnegaţia şi devotamentul manifestate în misiunile de apărare a vieţii, bunurilor şi limitare a urmărilor dezastrelor şi altor situaţii de urgenţă.

Între elementele care contribuie la prestigiul instituţiei noastre se află şi tradiţiile pompierilor militari. În acest sens, este necesar să acordăm atenţia cuvenită cadrelor militare în rezervă/retragere şi veteranilor de război, care au contribuit la rândul lor la crearea şi consolidarea acestui prestigiu.

În acest an unitatea noastră, prin ofiţerul desemnat, a dezvoltat colaborarea dintre instituţia noastră şi filialele judeţene ale asociaţiilor rezerviştilor şi veteranilor de război. În urma solicitării Asociaţiei veteranilor de război - Filiala Judeţeană Teleorman, personalul din cadrul inspectoratului şi subunităţilor de pompieri din judeţ, dând dovadă de solidaritate, a contribuit cu mici sume băneşti pentru ajutorarea celor 4 veterani de război pompieri din judeţ: Cpt.(r) NĂTĂRĂU VASILE - comuna Piatra (92 ani); Cpt.(r) SEBA FLOREA - comuna Lisa (92 ani); Lt.col. (r) TOMESCU ALEXANDRU - mun. Alexandria ( 92 ani); Cpt.(r) VOICU ALEXANDRU – comuna Fântânele (91 ani). Totodată, fiecărui veteran pompieri i-a fost acordată și o plachetă omagială a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Teleorman, cu ocazia Zilei Pompierilor din România.

Onoare cadrelor militare in rezerva  retragere si veteranilor de razboi pompieri | imaginea 2 Veteranii de Război, aflaţi la crepusculul vieţii, dau o reală apreciere eroismului personalului în îndeplinirea misiunilor şi îşi exprimă public admiraţia faţă de rolul şi prestigiul instituţiei noastre. Foştii noştri colegi şi camarazi de armă fac parte din viaţa şi istoria instituţiei noastre faţă de care şi-au făcut datoria, fapt pentru care cadre militare în rezervă/retragere şi veterani de război au fost invitaţi să participe la activităţile dedicate sărbătoririi Zilei Pompierilor din România în luna septembrie.

Pentru profesionalismul lor, spiritul de sacrificiu și curajul dovedit pe timpul misiunilor desfășurate în calitate de pompieri militari și pentru întreaga activitate desfășurată de-a lungul vieții în slujba cetățenilor, cu ocazia Zilei Pompierilor din România le urăm multă sănătate, bucurii și fericire alături de cei dragi, însoțite de un călduros La Mulți Ani!

Onoare cadrelor militare in rezerva  retragere si veteranilor de razboi pompieri | imaginea 3

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.