Pompierii, la ceas de sărbătoare

Joi, 18 Septembrie 2014Vâlcea

Pompierii  la ceas de sarbatoare | imaginea 1 La 13 Septembrie, anul acesta s-au împlinit 166 de ani de când compania de pompieri comandată de căpitanul Pavel Zăgănescu s-a ridicat, cu un curaj exemplar, împotriva trupelor turceşti venite să înăbuşe Revoluţia de la 1848.

Cu prilejul „Zilei de 13 Septembrie – Ziua Pompierilor din România”, în data de 13 septembrie a.c., Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al judeţului Vâlcea a organizat o serie de manifestări dedicate acestui moment festiv.

În intervalul orar 09.00 - 12.00, cetăţenii au vizitat atât unitatea din Rm. Vâlcea - Strada Decebal nr. 7, cât şi subunitatea din Drăgăşani – strada Nucilor nr.1, prilej cu care au aflat detalii cu privire la specificul armei şi a tehnicii din dotare.

Pompierii  la ceas de sarbatoare | imaginea 2 La ora 10.00, pe platoul inspectoratului s-a dat startul activităţilor omagiale în cadrul cărora s-a prezentat semnificaţia „Zilei de 13 Septembrie – Ziua Pompierilor din România”, după aceea s-a oficiat o slujbă religioasă pentru eroii pompieri.

După ce au fost transmise mesajele autorităţilor, au fost recompensate cu:

înaintarea în gradul următor, înainte de termen: NICOLAE Anton MIHAI - la plutonier adjutant şef; DOGARU Ion ION-DANIEL, DUŢĂ Ştefan, ILIE VASILESCU Ion DRAGOŞ-CONSTANTIN - la plutonier adjutant; DRĂGOESCU Cristian FLORIN - la plutonier major;

cu mulțumiri 151 de cadre precum și cu: Placheta onorifică a I.G.S.U; Emblema de Merit "Acţiuni umanitare" clasa a III-a; Distincţie de serviciu – insigna simbol; “Citare pe OZU”: și diplome de merit.

Pompierii  la ceas de sarbatoare | imaginea 3 Au urmat premierile pentru persoanele şi echipele care au participat la competiţiile sportive organizate cu ocazia acestei zile festive. Astfel, la campionatul de minifotbal a fost câştigat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) General Magheru al judeţului Vâlcea, pe locul doi s-a clasat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea, iar pe locul trei s-a clasat Inspectoratul de Jandarmi Judeţean ,,Ştefan Buterez” al Judeţului Vâlcea.

Campionatul de tenis de masă între instituţii a fost câştigat de Mr. Negrulescu Ion – S.R.I. Vâlcea, acesta fiind urmat de plt. Ciobanu Laurenţiu – I.S.U. Vâlcea şi Plt.adj. Popescu Remus – I.S.U. Vâlcea.

La campionatul de minifotbal interne locul I a fost ocupat de Detaşamentul de Pompieri Drăgăşani, iar locul II de Garda de Intervenţie Râmnicu Vâlcea şi pe locul III s-a situat Garda de Intervenţie Govora;

Campionatul de tenis de masă intern a fost câştigat de Plt. adj. Popescu Remus, acesta fiind urmat de plt. Ciobanu Laurenţiu şi Plt. Angelescu Ovidiu. La campionatul de tenis de câmp intern locul I a fost câştigat de Plt. maj. Rădulescu Cristian, Locul II de Plt. maj. Eftenie Adrian şi locul III de Plt. maj. Stroe Nicolae. Activităţile omagiale au fost încheiate cu defilarea cu “Drapelul de Tradiţii al Unităţii” prin faţa autorităţilor.

Pompierii  la ceas de sarbatoare | imaginea 4 Ziua a fost încheiată ce executarea unor exerciţii demonstrative specifice pe terenul de pregătire.

Marți, 16 septembrie a.c., începând cu ora 10.00, s-a oficiat o slujbă de pomenire a pompierilor căzuţi la datorie şi se vor depune coroane şi jerbe de flori la mormântul eroului cpt. (p.m.) Dumitru Croitoru din satul Fişcălia - comuna Ioneşti.

Pe timpul Revoluţiei Române din decembrie 1989, Căpitanul postmortem DUMITRU CROITORU, angajat al Grupului de Pompieri Sibiu, a căzut la datorie acţionând cu dârzenie şi curaj pentru îndeplinirea misiunilor specifice. De atunci, în fiecare an, cu ocazia Zilei de 13 Septembrie – Ziua Pompierilor din România – pompierii vâlceni şi sibieni deopotrivă, se alătură familiei îndurerate pentru comemorarea celui ce a fost şi va rămâne în amintirea pompierilor „Eroul Pompier Căpitanul (p.m.) DUMITRU CROITORU”, un simbol al dăruinţei şi sacrificiului pompierilor pe altarul libertăţii.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.