Pompierii şi-au sărbătorit Ziua alături de ieşeni

Joi, 18 Septembrie 2014Iași

Pompierii si au sarbatorit Ziua alaturi de ieseni | imaginea 1 Printre manifestările dedicate Zilei de 13 septembrie - Ziua Pompierilor din România, salvatorii ieşeni au inclus şi activităţile informative şi demonstrative organizate în spaţii publice.

Astfel, în zilele de 13 şi 14 septembrie, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Grigore Sturdza” al judeţului Iaşi s-au aflat în mai multe locaţii din municipiul Iaşi - Palas Mall, Carrefour Felicia, Kaufland Nicolina, Iulius Mall, unde au distribuit pliante aniversare şi au oferit cetăţenilor informaţii cu privire la modul de comportare în situaţii de urgenţă.

Pe esplanada din faţa Palas Mall, ISU Iaşi a fost prezent cu cinci autospeciale de intervenţie (o autospecială de stins incendii, o platformă de salvare de la înălţime, o şenilată, o autospecială de Terapie Intensivă Mobilă şi una de Transport Victime Multiple), vizitatorii având astfel posibilitatea să cunoască mai multe lucruri despre tehnica de intervenţie a pompierilor.

Pompierii si au sarbatorit Ziua alaturi de ieseni | imaginea 2 Tot aici, ieşenii au asistat la exerciţii de stins incendii, la demonstraţii de prim ajutor efectuate de către paramedicii SMURD şi au vizionat filme referitoare la măsuri de protecţie în situaţii de urgenţă. Copiii s-au bucurat de o atenţie deosebită din partea pompierilor, fiind urcaţi în autospeciale şi invitaţi să "probeze " căştile de protecţie ale acestora.

De asemenea, au aflat că pot veni în vizită la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă în fiecare zi de vineri, pentru a vedea toate autospecialele de intervenţie ale pompierilor şi pentru a învăţa cum să procedeze în situaţii de urgenţă.

Salvatorii mulţumesc tuturor celor care le-au fost alături la sărbătorirea zilei aniversare şi-i invită pe ieşeni să viziteze, pentru a afla mai multe despre misiunile şi activităţile instituţiei, paginile de Web- www.isujis.ro şi Facebook ale inspectoratului.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.