Ziua Pompierilor din România & Ziua Pompierilor din Bulgaria

Miercuri, 10 Septembrie 2014Teleorman

Ziua Pompierilor din Romania   Ziua Pompierilor din Bulgaria | imaginea 1 Ziua de 13 septembrie - Ziua Pompierilor din România, constituie o nouă ocazie pentru personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman să schimbe ţinuta specifică intervenţiei în situaţii de urgență cu haine de sărbătoare.

Pentru sărbătorirea a 166 de ani de la „BĂTĂLIA DIN DEALUL SPIRII”, unitatea noastră va desfăşura mai multe activităţi specifice, printre care și un ceremonial militar-religios, în ziua de sâmbătă, 13 septembrie 2014, începând cu ora 10.00, acesta urmând a se încheia cu defilarea personalului și executarea mai multor exerciții demonstrative.

Și pentru colegii noștri, pompierii din Republica Bulgaria, această sărbătoare se apropie, a lor fiind însă cu o zi mai târziu, în data de 14 septembrie.

Ziua Pompierilor din Romania   Ziua Pompierilor din Bulgaria | imaginea 2 Printre activitățile planificate de bunii noștri prieteni și parteneri din țara vecină, în vederea sărbătoririi Zilei Pompierilor din Bulgaria, a fost și campania națională „Săptămâna securității la incendiu”. Cu această ocazie, ieri, 09 septembrie a.c., în foaierul Primăriei Municipiului Sviștov, începând cu ora 17.30, a avut loc deschiderea oficială a expoziției „Trecut, Prezent și Viitor al Subunității de Pompieri Sviștov”.

La invitația dl. Stanislav Blagov - Primar al Municipiului Sviștov și a dl. Stefan Dimitrov - Comandantul pompierilor, din cadrul unității noastre au avut deosebita onoare să ne reprezinte colonel Sandu Liviu Sorinel - Inspector Șef și lt.col. Nicolau Mihail - Comandantul Detașamentului de Pompieri Zimnicea.

La această festivitate, unde au participat numeroase oficialități locale și centrale, alături de cadrele de specialitate de la Directoratul de Pompieri și Protecție Civilă din Bulgaria, pe platoul din fața primăriei Sviștov, s-au mai prezentat tehnica de luptă din dotarea subunității și câteva exerciții demonstrative.

Putem afirma faptul că această activitate a venit ca o continuare a tradițiilor pe care le împărtășim în acest domeniu al situațiilor de urgență și crearea unui culturi preventive, dar și a parteneriatului dezvoltat între pompierii teleormăneni și cei ai municipiului Sviștov, de mai mult de un deceniu.

Ziua Pompierilor din Romania   Ziua Pompierilor din Bulgaria | imaginea 3 În alocuțiunea rostită de către inspectorul șef al I.S.U. „A.D. Ghica” Teleorman în fața distinșilor noștri parteneri și colegi de arme, s-a făcut referire și la rezultatele excepționale obținute în activitățile desfășurate de-a lungul timpului între structurile similare de pompieri, cu evidențierea ultimului exercițiu româno-bulgar ce a avut loc anul acesta în orașul Zimnicea, în vederea verificării planului comun de intervenție româno-bulgar. Discursul s-a încheiat cu un mesaj de felicitare adresat tuturor pompierilor bulgari, însoțit de tradiționalul La Mulți Ani!

Menționăm că pompierii bulgari au fost invitați să participe la manifestările organizate de către unitatea noastră, cu ocazia Zilei Pompierilor din România, pentru ziua de sâmbătă, 13 septembrie, în municipiul Alexandria, aceștia deja afirmând că ne vor onora cu prezența.

Ne exprimăm în continuarea convingerea că activitățile pe care le desfășurăm în colaborare, pompierii români și bulgari, în scopul educării cetățenilor în domeniul prevenirii situațiilor de urgență, vor fi caracterizate de aceeaşi notă a performanţei şi calităţii, contribuind în acest fel la creșterea capitalului de încredere şi rezultate excepţionale ale structurilor noastre.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.