13 Septembrie - Ziua cavalerilor anonimi ai frontului incandescent

Luni, 12 Septembrie 2016Bihor
Autor: Ioana Anamaria Ungur

Diplome de Onoare pentru Cavalerii Frontului Incandescent | imaginea 1 13 Septembrie este o zi ca oricare alta pentru mulți, o zi pierdută undeva prin calendar sub semnul fatidic a lui 13. Pentru pompierii români însă, 13 Septembrie este o zi de sărbătoare, o zi plină de emoție și onoare: Ziua Armei lor.

Pompierii români sunt eroii din viața noastră. Mulți dintre ei anonimi, dar, cu siguranță, nemuritori. Nu știu câți am încercat vreodată să ne imaginăm în locul unui pompier. Pompierul nu este un super-erou din desene animate care trece prin flăcări fără să simtă arsura. Pompierul simte la fel ca noi teama, e copleșit de căldura dogoritoare a focului și sufocat de fumul înecăcios, e pătruns până în oase de frigul năprasnic sau de apa rece. Uneori și pompierul simte că se prăbușește văzând oameni plini de sânge, arși sau traumatizați, exact cum simțim noi doar la gândul acestor imagini. Inima pompierului se sfâșie și ea auzind strigătele de disperare ale unui copil cuprins de foc sau ale mamei care-și vede odorul în primejdie, dar, din mila Lui Dumnezeu, pompierul găsește tăria de a înainta spre locul din care toți ceilalți se grăbesc să scape. Din mila Lui Dumnezeu, pompierul șterge lacrima și aduce speranța în locul disperării. Pompierul român simte și el oboseala în timpul intervențiilor dar găsește puterea să lupte până la capăt cu fierbințeala flăcărilor, cu fumul dens, cu ploaia rece sau cu gerul. Totul, pentru semeni.

Dragi pompieri, e Ziua Armei voastre. Traversați vremuri grele în care dincolo de misiunile ce vă sunt încredințate trebuie să faceți față ba unor atacuri nedrepte, ba unor situații ce vin, de la an la an, tot mai dificile, ba unor schimbări care vă aduc în suflet neliniște. În tot acest carusel al vieții de zi cu zi încercați să nu uitați că reprezentați o Armă care de-a lungul întregii istorii a adus doar CINSTE, a însemnat ONOARE, SIGURANȚĂ, CURAJ, DEVOTAMENT, STABILITATE. Ați făcut față mereu cu succes tuturor nenorocirilor care s-au abătut asupra semenilor voștri, cu pierderi minime. Să nu uitați, că pentru oamenii de rând, voi rămâneți instituția în care au cea mai mare încredere. Să nu uitați, orice ar încerca unii sau alții să vă spună, că sunteți și rămâneți INDISPENSABILI pentru fiecare din milioanele de români ce locuiesc în această țară pentru că VOI, nu i-ați dezamăgit niciodată.

13 Septembrie este ZIUA VOASTRĂ. Încercați să vă bucurați de ea gândindu-vă la recunoștința sinceră din ochii oamenilor pe care i-ați salvat. Fiți mândri de voi și încrezători! Voi SALVAȚI VIEȚI! Restul sunt detalii.

La mulți ani, dragi cavaleri anonimi ai frontului incandescent! Bunul Dumnezeu să vă dea multă sănătate, fericire, zilele senine, doar împliniri în calea vieții și să vă ajute să depășiți orice obstacol ce v-ar sta în drum! La mulți ani, vouă, oameni minunați! Și să nu uitați niciodată că ceea ce vă definește este salvarea vieții. Asta vă face deosebiți! Suntem mândri de voi!

Încă o dată, un sincer LA MULȚI ANI!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.