13 Septembrie - Ziua cavalerilor anonimi ai frontului incandescent

Marți, 12 Septembrie 2017Bihor
Autor: Ioana Anamaria Ungur

13 Septembrie - Ziua cavalerilor anonimi ai frontului incandescent „În timp ce toată lumea se îndepărtează de o clădire în flăcări, pompierii intră în interiorul clădirii. Ei au un puternic sentiment al angajamentului faţă de semeni şi voinţa de a-şi risca propria viaţă pentru salvarea altor vieţi. Ei pun nevoile altora mai presus de nevoile proprii. Ei înţeleg curajul ca fiind nu absenţa fricii, ci mai degrabă conştiinţa faptului că există ceva mai important decât frica.” - James Neil Hollingworth

13 Septembrie este ziua acestor oameni minunați de un curaj, devotament și altruism desăvârșit față de semeni: POMPIERII MILITARI. Cuvintele sunt prea sărace pentru a-i descrie și pentru a le mulțumi pentru tot ceea ce fac pentru alți oameni aflați la restriște. Suferința semenilor transformă pompierul într-un supraom. El își învinge propriile frici pentru a șterge lacrima sau disperarea de pe chipul semenilor. Pompierul e militarul ale cărui misiuni sunt întotdeauna pacifiste și doar în slujba vieții. Pompierul nu face niciodată rău pentru că în venele lui curge sânge de salvator al vieții.

E 13 Septembrie... Ziua Armei Pompierilor. Vă urez din suflet, dragii mei, tot ce e mai bun. Bunul Dumnezeu și rugăciunile Sfântului vostru Ocrotitor, Iosif cel Nou de la Partoș, să vă ferească de primejdii. Să aveți parte de bucurie, de lumină în suflete, de sănătate și zile senine. Suntem mândri de voi!

La mulți ani, vouă, oameni minunați! La mulți ani fericiți!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.