170 de ani de glorie, 170 de ani de dragoste de țară, 170 de ani de Armă binecuvântată!

Joi, 13 Septembrie 2018București
Autor: Ioana Anamaria Ungur

170 de ani de glorie  170 de ani de dragoste de tara  170 de ani de Arma binecuvantata | imaginea 1 Priveam azi parada cu adevărat deosebită și maiestuoasă a pompierilor militari. Defilau în fața ochilor privitorilor forța, încrederea, siguranța, defila mândria de a fi militar, mândria de a fi militar român.

La fel de frumoși și de mândri precum bravii lor înaintași. Azi pompierii militari români m-au făcut să simt că neamul ăsta românesc încă mai are o șansă. Că în ciuda vremurilor tulburi pe care le trăim încă mai există o speranță. Că încă sufletul acestui neam e viu, că identitatea noastră națională nu e pierdută. Parada militară de azi din Capitală a construit un arc peste timp, a mai scris o filă de istorie. Un arc din glorie, din dăruire, curaj, devotament. Un arc din bărbăție, spirit de sacrificiu, dragoste de semeni, dragoste de neam și țară. Un arc din 1848 până în prezent. 170 de ani de glorie, 170 de ani de dragoste de țară, 170 de ani de Armă binecuvântată!

Parada pompierilor militari e o mărturie vie pentru fiecare dintre noi că dragostea de țară, vrednicia înaintașilor, istoria neamului sunt scrise în ADN-ul nostru de români și nu vor putea fi șterse niciodată.

Cum să nu-i iubești pe acești militari? Cum să nu-ți tresalte inima de mândrie că sunt "ai noștri"? Cum să nu-i respecți? Când ei reprezintă pentru semenii lor speranța, forța, bunătatea, abnegația, dragostea, nădejdea?

Audacia et devotio! Fiți binecuvântați, dragii mei, oriunde v-ați afla!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.