La mulți ani, oameni curajoși care luptați cu focul!

Joi, 13 Septembrie 2018București
Autor: Ioana Anamaria Ungur

La multi ani  oameni curajosi care luptati cu focul | imaginea 1 “Când un om devine pompier, cel mai mare act de curaj al său a fost realizat. Ceea ce face după acel moment, este doar… munca sa.” - Edward F. Croker

În această dimineață soarele a răsărit parcă mai devreme pregătit să întâmpine cu un zâmbet cald sărbătoriții zilei: POMPIERII. 13 Septembrie este ZIUA LOR, ZIUA POMPIERILOR. Este ziua salvatorilor, ziua oamenilor curajoși și devotați, este ziua oamenilor care aleargă spre locurile periculoase din care toată lumea se chinuie să scape. Pompierul este în primul rând un monument de curaj. Curajul nu reprezintă absența fricii, este capacitatea de a controla frica. Pompierul este un amalgam de emoții de la dragoste de semeni la teama pe care, firesc, o simte în fiecare misiune pe care și-o asumă. Dar teama aceasta este controlată de un caracter puternic ca cel al pompierului și este transformată în curaj. Iar curajul… în viață, în noi începuturi. Când devii pompier înveți în primul rând să trăiești zilnic cu ideea că fiecare zi, fiecare misiune, poate fi ultima. Și asta deoarece pentru un pompier meseria sa e crezul său și se contopește armonios cu propria-i ființă.

Azi este despre voi, dragii mei pompieri. Azi totul este despre voi, despre abnegația și pasiunea cu care ați transformat o meserie extrem de grea într-una frumoasă, despre dragostea de semeni și puterea voastră de sacrificiu, despre biruința vieții asupra morții, despre curaj, despre onoare, despre… VOI.

Bunul Dumnezeu să vă dea multă sănătate, fericire, zilele senine, împliniri binecuvântate alături de cei dragi și să vă ajute să depășiți orice obstacol ce v-ar sta în drum! La mulți ani, dragi cavaleri anonimi ai frontului incandescent! La mulți ani, vouă, oameni minunați!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.