Aniversarea Zilei Pompierilor din România, la Deva

Marți, 17 Septembrie 2019Hunedoara
Sursa Foto: ISU Hunedoara

Aniversarea Zilei Pompierilor din Romania la Deva | imaginea 1 Momentul aniversar marcat de împlinirea a 171 de ani de la luptele pompierilor bucureșteni cu otomanii coincide cu aniversarea pompierilor din România.

Cu această ocazie un ofițer și 7 subofițeri, din cadrul I.S.U. Hunedoara, care s-au distins prin modul de îndeplinire a atribuțiilor, pregătire profesională și comportare demnă au fost înaintați în grad înainte de termen. Totodată, au fost evidenţiați și onorați cei mai dedicaţi pompieri în cadrul premierilor anului 2019. Pompierul anului a fost desemnat plutonierul major Mihai Bucur, iar paramedicul anului, domnul Andrei Antonie.

ECHIPAJUL DE PRIM AJUTOR AL ANULUI 2019

Titlul “Echipajul de prim ajutor al anului 2019" s-a atribuit unei echipe a Detașamentului de Pompieri Deva formată din:

 • Plt. maj. Liviu Suciu
 • Plt. maj. Călin Borița
 • Paramedic Alexandru Popa

Echipajul de prim-ajutor premiat în această zi s-a distins prin îndeplinirea cu succes a multor misiuni delicate. Seriozitatea cu care s-au pregătit pentru a oferi cea mai profesionistă asistență medicală victimelor a fost un atuu pentru salvatori în cadrul Competiției Naționale de Descarcerare și Prim ajutor Calificat, faza zonală desfășurată la Deva. Echipa s-a clasat pe locul I la proba traumă, performanță ce a făcut-o eligibilă în lupta pentru medalii în clasamentul celor mai bune echipaje de prim ajutor din țară.

PARAMEDICUL ANULUI 2019

Premiul „Paramedicul anului 2019" ajunge la domnul Andrei Antonie, din cadrul Detaşamentului de Pompieri Orăștie. Titlul se acordă paramedicului care a acționat la numeroase intervenții de descarcerare și de prim ajutor, dovedind profesionalism și o temeinică pregătire profesională. S-a evidențiat asistând medical 10 oameni grav răniți în două accidente produse pe DN 7 în cursul acestui an.

Aniversarea Zilei Pompierilor din Romania la Deva | imaginea 2

ECHIPAJUL DE DESCARCERARE AL ANULUI 2019

Premiul pentru cel mai bun echipaj de descarcerare al anului 2019 se oferă unei echipe a Detașamentului de Pompieri Deva formată din:

 • Plt. adjutant Florin Rusanda
 • Plt. adj. Florin Bălăeț
 • Plt. maj. Claudiu Pălimariu
 • Plt. adj. Emil Pogan
 • Plt. maj. Constantin Țimonea

Echipajul de descarcerare a acționat eficient la numeroase operațiuni de extragere a oamenilor din mașinile implicate în accidente rutiere. Una dintre cele mai dificile intervenții s-a consumat la începutul lunii august, pe autostrada A1, fiind răniți, în urma impactului dintre trei autovehicule, 5 adulți și 4 copii, cu vârsta cuprinsă între 5 și 10 ani. De asemenea, trei dintre cei cinci pompieri au reprezentat I.S.U. Hunedoara la Competiția Națională de Descarcerare și Prim Ajutor Calificat, faza zonală.

ECHIPAJUL DE POMPIERI AL ANULUI 2019

Titlul „Echipajul de pompieri al anului 2019" este conferit în acest an, unei echipe a DETAŞAMENTULUI HUNEDOARA formată din:

 • Plt. adj. șef Marius Pătrău
 • Plt. adj. Florin Sălcuceanu
 • Plt. adj. șef Ioan Andrei
 • Plt. adj. șef Marian Iloviceanu
 • Plt. adj. șef Adrian Pascu

Aceşti pompieri au intervenit la numeroase incendii, acțiuni de îndepărtare a efectelor fenomenelor meteo periculoase și salvări ale unor persoane aflate în situații critice. Una dintre cele mai solicitante și riscante intervenții a fost în timpul unui incendiu izbucnit la un bloc de locuințe din Hunedoara. Concomitent cu desfășurarea operațiunilor de stingere a incendiului a avut loc evacuarea și asistarea medicală a 13 adulți și 14 copii ce s-au refugiat la etajele superioare ale imobilului inundat de o cantitate mare de fum și gaze toxice.

Aniversarea Zilei Pompierilor din Romania la Deva | imaginea 3

SUBUNITATEA CU CELE MAI COMPLEXE INTERVENŢII ÎN ANUL 2019

Premiul pentru subunitatea cu cele mai complexe intervenţii în anul 2019 este atribuit Detaşamentului de Pompieri Deva, reprezentat de locotenent colonel Mihai Dorobăț, comandantul Detașamentului. Pregătirea profesională şi curajul pompierilor deveni au fost testate de nenumărate ori în situaţii limită, cum ar fi incendii de proporţii la instituţii sau case particulare, operaţiuni de extragere a victimelor din autoturisme implicate în accidente rutiere sau acțiuni de protejare sau salvare a oamenilor din calea urgiei naturii.

PREMIUL SPECIAL - Cu ocazia aniversării Zilei Pompierilor din România, I.S.U. Hunedoara acordă 1 premiu special echipei de minifotbal a inspectoratului, reprezentată de sublocotenent Ciprian Pepenar.

POMPIERUL ANULUI 2019

Pompierul anului 2019 a participat la numeroase intervenții, dând dovadă de profesionalism și de o bună pregătire profesională, fiind un om de bază în cadrul detașamentului ce a intervenit ferm și cu profesionalism în orice situație. Mai mult, pompierul a reprezentat instituția în cadrul unui concurs numit ”Cel mai puternic pompier", o competiție cu probe infernale la care doar 85 de participanți din întreaga țară s-au încumetat să participe. Pompierul anului 2019 este plutonierul major Mihai Bucur, de la Detaşamentul de Pompieri Orăștie. Ceremonia s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare, a personalului de la nivelul inspectoratului și a structurilor de intervenție.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.