Festivitatea de sărbătorire a Zilei Pompierilor din România, la Sibiu

Marți, 17 Septembrie 2019Sibiu
Sursa Foto: ISU Sibiu

Festivitatea de sarbatorire a Zilei Pompierilor din Romania  la Sibiu | imaginea 1 Vineri, 13 septembrie, a.c., în Piața Mare a muncipiului Sibiu, într-un cadru festiv, a avut loc festivitatea de sărbătorire a Zilei Pompierilor din România, un moment adânc întipărit în conştiinţa salvatorilor români, în care, acum 171 de ani, în Dealul Spirii, Compania de Pompieri București, condusă de căpitanul Pavel Zăgănescu, a înfruntat cu preţul vieţii trupele otomane inamice covârşitoare ca număr, venite să înăbușe idealurile Revoluţiei de la 1848.

Festivitatea a inclus momente de emoție și înaltă trăire pentru pompierii sibieni, dintre care amintim:

  • Mesajele de mulțumire și felicitare cu ocazia acestei zile deosebite din partea oficialităților municipiului Sibiu;
  • Festivitate de înaintare în grad pentru opt cadre ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu, care s-au evidențiat prin implicare, inițiativă și curaj în misiunile și intervențiile zilnice în slujba cetățeanului, onestitate și respect pentru această meserie nobilă;
  • Premierea Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență ale localitățiilor Cisnădie, Tălmaciu și Avrig;
  • Premierea cercurilor de elevi ”Cu viața mea, apăr viața” și ”Prietenii Pompierilor”.

În semn de prețuire pentru talentul și intelectul sclipitor al echipei Herotech, cei trei elevi olimpici sibieni premiați la diferite concursuri de robotică, colectivul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a contribuit la susținerea proiectele lor viitoare cu suma de 4000 lei. Festivitatea s-a încheiat cu defilarea cadrelor inspectoratului, în aplauzele și urările oficialităților și ale comunității pe care o deservesc.

LA MULȚI ANI, DRAGI POMPIERI!!!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.