La mulţi ani, Pompieri Români!

Marți, 17 Septembrie 2019Cluj
Sursa Foto: ISU Cluj

La multi ani  Pompieri Romani | imaginea 1 Sună alarma și, într-o suflare, Cosmin sare în autospecială alături de colegii săi. Se aude prin stație: ”Incendiu la o casă de locuit pe strada Sub Cetate din Florești, cu pericol de extindere la casele din apropiere!”

Camionul pornește brusc din loc, iar Cosmin, grăbit, își fixează pe el costumul de protecție în larma sirenelor. Strada indicată se află la cinci minute față de subunitate. Până apucă să-și verifice echipamentul, camionul se oprește și coboară din cabină. Vede un duplex înghițit complet de fum și flăcări. Din acele momente orice obstacol nu a mai contat pentru Cosmin și colegii săi, ci doar cum pot să ajungă cât mai repede înăuntru. Își pun buteliile în spate și trag cu putere de coardele măștilor de respirat pentru a le strânge peste față. Întind furtunurile și intră grăbiți în case să vadă dacă nu a mai rămas cineva înauntru, prins în negura de fum și foc.

O butelie cu aer comprimat poate ține 60 de minute, dar asta dacă tragi aerul din ea respirând calm și constant. Cosmin a schimbat trei butelii în 60 de minute, timp în care a căutat în fiecare colț al casei, a scos afară bunurile care se mai puteau salva, a refulat tone de apă pe focarele incendiului și a desfăcut învelitoarea acoperișului care ardea în interior, alături de colegii săi. Dacă îl întrebi cât timp a trecut de când a ajuns acolo, nu o să poată să-ți răspundă, o să-ți spună că gândul său și al colegilor lui a fost la copiii și soțiile de acasă și că se rugau neîncetat să poată stăpâni focul pentru a se întoarce cu bine la ei. Este bucuros că nu a fost nimeni rănit de data aceasta și că focul a fost stins la timp, fără să se extindă la celelalte case. Misiunea s-a încheiat cu bine și acum îndrăznește să zâmbească din nou.

Vineri, 13 septembrie, a.c., Cosmin a aniversat, alături de colegii săi, Ziua Pompierilor din România, iar pentru aceştia a fost momentul în care şi-au amintit de cei cărora le-au sărit în ajutor, atunci când aveau cea mai mare nevoie de ei, și de bucuria pe care o simt când se reîntorc cu bine acasă.

Dumnezeu să le dea putere să ne protejeze mereu!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.