Ziua Pompierilor din România

Marți, 17 Septembrie 2019Teleorman
Sursa Foto: ISU Teleorman

Ziua Pompierilor din Romania | imaginea 1 La ceas aniversar, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica” al judeţului Teleorman se prezintă ca o structură stabilă, capabilă să asigure climatul necesar de încredere şi siguranţă cetăţenilor judeţului, aspect confirmat atât prin acţiunile de prevenire întreprinse, cât şi prin intervenţiile operative desfăşurate în cadrul zonei de competenţă.

La ceremonialul militar organizat vineri, 13 septembrie, a.c. în cadrul Detașamentului de Pompieri Alexandria, cu prilejul sărbătoririi Zilei Pompierilor din România, pentru rezultatele foarte bune obținute în misiunile încredințate, au fost înaintate în gradul următor, înainte de termen, opt cadre militare, dintre care un ofițer, doi maiștri militari și cinci subofițeri.

Activitățile festive au continuat pe platoul de lângă Instituția Prefectului Județul Teleorman, printr-o prezentare de tehnică de intervenție și personal, exerciții demonstrative și activități de pregătire și informare a populației privind modul de comportare în diferite situații de urgență.

Cei mici și cei mari au avut prilejul de a vedea și chiar utiliza anumite accesorii de pe autospeciala de lucru cu apă și spumă de capacitate 2500 de litri, autospeciala de intervenție și salvare de la înălțime Iveco Magirus cu echipajul ce o încadrează (alpiniști), autospeciala de transport personal și victime multiple – ATPVM, autospeciala pentru transport scafandri la intervenție cu ambarcațiunea cu chilă rigidă și borduri moi, autospeciala CBRN și autoșenilata.

La această activitate, au fost realizate puncte de informare-documentare unde au fost diseminate materiale informative din cadrul campaniilor naționale „RISC” și „Nu tremur la cutremur”, precum și broșuri privind oferta educațională pe anul 2019 în cadrul unităților de învățământ de profil. De asemenea, pompierii militari au promovat în rândul tinerilor programul de voluntariat „Salvator din Pasiune”, cu implicarea personalului voluntar al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”A. D. Ghica” al judeţului Teleorman.

Cu ocazia zilei de 13 septembrie, pompierii militari teleormăneni transmit tuturor colegilor pompieri, din județ și din țară, civili şi militari, cele mai calde felicitări, multă sănătate, putere de muncă şi succes în îndeplinirea nobilei și generoasei lor meniri!

La mulţi ani!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.