Onor Armei Pompieri! 13 Septembrie, Ziua Cavalerilor anonimi ai frontului incandescent!

Duminică, 13 Septembrie 2020București
Autor: Ioan Anamaria Ungur

foto arhivă E toamnă iar... Pentru sufletele celor care iubesc Pompierii, toamna începe cu Ziua lor, Ziua Pompierilor Români! 172 de ani de la faptele de eroism ale pompierilor conduși de căpitanul Pavel Zăgănescu, în crâncena bătălie din Dealu Spirii. În 2020 pompierii sunt aceiași vrednici urmași ai căpitanului Zăgănescu. Doar cifrele anului s-au schimbat.

Azi e despre voi, cei ce ați ales să vă riscați viața pentru binele celorlalți. Azi e despre voi, oameni minunați, singurii în care românii mai au încredere. Dacă aș putea aș schimba definiția cuvântului "pompier" în DEX. Pentru că pompierul nu mai este doar "o persoană care face parte dintr-un corp militar sau civil special organizat, instruit și utilat pentru a stinge incendiile". Deh, vremurile s-au schimbat și pompierul a devenit salvatorul universal. Dar Pompierul a fost, este și va fi întotdeauna un militar definit de CURAJ, DEVOTAMENT, ONOARE, SPIRIT DE SACRIFICIU ȘI INFINITĂ IUBIRE FAȚĂ DE PATRIE ȘI SEMENI.

La mulți ani, dragii mei, dragi! Bunul Dumnezeu și Sfântul vostru Ocrotitor, Iosif cel Nou de la Partoș, să vă ocrotescă în fiecare clipă!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.