Ziua Pompierilor din România

Marți, 15 Septembrie 2020Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Ziua Pompierilor din Romania | imaginea 1 Duminică, 13 septembrie a.c., salvatorii teleormăneni au sărbătorit Ziua Pompierilor din România şi împlinirea a 172 de ani de la bătălia din Dealu Spirii, moment istoric ce evocă sacrificiul ostaşilor pompieri conduşi de căpitanul Pavel Zăgănescu care, în anul 1848, au scris o pagină de devotament şi demnitate naţională.

Lupta din Dealu Spirii a rămas consemnată în istorie ca un act eroic al pompierilor militari în apărarea revoluţiei şi o afirmare patriotică a calităţilor morale şi de luptă ale ostaşilor tinerei Armate Române. Cu acest prilej rememorăm sacrificiul înaintașilor noștri, celebrăm istoria, gloria și tradiția militară a acestei arme.

În contextul actual generat de pandemia cu coronavirus, pentru ca personalul unității și cetățenii să nu fie expuși pericolului de infectare cu virusul SARS CoV-2 prin organizarea unor activități cu public numeros, s-a ales, cu maximă responsabilitate, amânarea desfășurării acestora până la data când ele pot fi realizate în condiții de siguranță.

Pompierii teleormăneni reamintesc semenilor că pompierii s-au manifestat în cei 172 de ani atât în momentele critice ale istoriei noastre, în lupta cu focul şi cu alte ameninţări, dar şi în activitatea cotidiană de modernizare, reformă şi adaptare a instituţiei la exigenţele în creştere ale societăţii româneşti. Curajul şi devotamentul le-au ghidat evoluţia către o instituţie modernă și constituie repere ale procesului de dezvoltare instituţională, spre o structură flexibilă, armonizată cerinţelor şi standardelor europene.

În acest proces, imaginea pompierului a evoluat inevitabil de la cea tradiţională, în care lupta cu focul era principala sa preocupare, la pompierul modern capabil să fie servant, conducător auto, paramedic, scafandru, pirotehnist, specialist în protecţie civilă şi CBRN, comandant de acţiune şi de intervenţie, dar şi om al legii în domeniul său de competenţă.

Trecem în această perioadă prin momente dificile, când trebuie să ne luptăm cu un inamic nevăzut, însă deosebit de periculos, virusul SARS CoV-2. Este greu, iar fiecare este îngrijorat pentru sănătatea sa și a familiei sale, însă salvatorii teleormăneni vă garantează că vor fi alături de dumneavoastră indiferent de situație. Sunt de 172 de ani în slujba semenilor și așa vor rămâne.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.