Festivitate de sărbătorire a Zilei Pompierilor din România

Vineri, 17 Septembrie 2021Sibiu
Sursa Foto: Facebook ISU Sibiu

Festivitate de sarbatorire a Zilei Pompierilor din Romania | imaginea 1 Luni, 13 septembrie a.c., la sediul ISU Sibiu, într-un cadru restrâns, a avut loc Festivitatea de sărbătorire a Zilei Pompierilor din România, un moment adânc întipărit în conştiinţa salvatorilor români.

Acum 173 de ani, în Dealul Spirii, Compania de Pompieri București, condusă de căpitanul Pavel Zăgănescu, a înfruntat cu preţul vieţii trupele otomane inamice, covârşitoare ca număr, venite să înăbușe idealurile Revoluţiei de la 1848.

Cu această ocazie, a avut loc înaintarea în gradul următor a unui număr de opt cadre militare (2 ofițeri și 6 subofițeri), care s-au distins în activitatea desfășurată, și au fost acordate diplome și plachete de merit pentru 13 cadre, în semn de apreciere pentru deosebita implicare în misiunile inspectoratului.

De asemenea, în cadrul ceremoniei s-a acordat distincția ”Pompierul Anului”, Plutonierului major Viziteu Alin, comandant de echipaj în cadrul Detașamentului Sibiu, pentru recunoașterea meritelor și implicării acestuia în misiunile de salvare a semenilor.

Inspectorul-șef al ISU Sibiu, domnul Locotenent-colonel Lucian Trefaș a apreciat devotamentul și implicarea pompierilor sibieni care, zi de zi, acționează în sprijinul cetățenilor, mulțumindu-le și urându-le sănătate.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.