Ziua Pompierilor din România, marcată și la ISU Mehedinți

Vineri, 17 Septembrie 2021Mehedinti
Sursa Foto: Facebook ISU Mehedinti

Ziua Pompierilor din Romania  marcata si la ISU Mehedinti | imaginea 1 Sărbătorită în fiecare an, la data de 13 septembrie, Ziua Pompierilor din România este un prilej de bucurie și onoare pentru toți salvatorii, care au ales să-și pună viața în slujba semenilor. Sub deviza “Curaj și Devotament”, pompierii mehedințeni au aniversat luni, 13 septembrie a.c., împlinirea a 173 de ani de la actul de eroism al predecesorilor lor, în apărarea Revoluției de la 1848.

Activitatea s-a desfășurat, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Drobeta” al județului Mehedinți, în prezența oficialităților județene și locale, dar și a reprezentanților structurilor cu care pompierii colaborează în gestionarea situațiilor de urgență, pentru siguranța cetățenilor.

În cadrul unui ceremonial militar, a avut loc și oficierea serviciului religios de cinstire a memoriei eroilor pompieri ai Bătăliei din Dealul Spirii, dar şi a tuturor eroilor căzuţi la datorie, de către un sobor de preoți, bucurându-i cu prezența și Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și al Strehaiei, care s-a rugat pentru binele salvatorilor mehedințeni.

La ceas aniversar, pompierii mehedințeni au fost felicitați de prefectul județului, inginer Cristinel Pavel, dar și de președintele Consiliului Județean Mehedinți, avocat Aladin Georgescu, pentru profesionalismul și implicarea manifestate în îndeplinirea misiunilor, apreciind efortul depus de salvatori în sprijinul cetățenilor.

Activitatea a fost condusă de prim-adjunctul inspectorului-șef, Colonel Marius Cristi Gogîltan. Acesta a înmânat noile grade unui număr de opt pompieri mehedințeni, doi ofițeri și șase subofițeri, care s-au evidențiat în activitatea profesională, fiind înaintați în gradul următor înainte de expirarea stagiului minim în grad.

În cadrul ceremonialului, a avut loc și trecerea în rezervă a Plutonierului adjutant-șef Tabacu Ștefan care a fost felicitat de conducerea instituției pentru modul exemplar de îndeplinire a atribuțiilor de serviciu, fiindu-i înmânată placheta de onoare a inspectoratului.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.