Avansări în grad de Ziua Pompierilor militari din România

Sâmbătă, 17 Septembrie 2022Calarasi
Sursa Foto: Facebook ISU Calarasi

Avansari in grad de Ziua Pompierilor militari din Romania | imaginea 1 Marţi, 13 septembrie a.c., atât la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi, cât şi la Detaşamentul de Pompieri Călăraşi, în prezența comenzii unităţii şi a întregului personal din subordine, într-un cadru festiv și plin de emoție prilejuit de ziua de 13 Septembrie – Ziua Pompierilor din România, cadrele militare care au îndeplinit condiţiile legale şi care s-au distins prin modul de îndeplinire a atribuţiilor, precum şi prin pregătirea profesională şi comportare demnă, au fost înaintate în gradul următor înaintea expirării stagiului minim în grad.

Astfel, trei ofiţeri şi cinci subofiţeri din cadrul structurilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi au fost recompensaţi cu noile grade militare, după cum urmează:

  • La gradul de Locotentent-colonel: Maior Ivan Adi-Nicuşor;
  • La gradul de Maior: Căpitan Bogdan Sonia Lavinia;
  • La gradul de Maior: Căpitan Cocoşi Florian;
  • La gradul de Plutonier adjutant şef: Plutonier adjutant Cucu Ionel, plutonier adjutant Matei Ionuţ, plutonier adjutant Petcovici Pompilius şi Plutonier adjutant Rîjnoveanu Silviu;
  • La gradul de Pluitonier adjutant: Plutonier major Niculae Aurel;

În România, gradul militar este un drept al titularului și reprezintă recunoașterea în plan social a calității de cadru militar. Asociată cu un puternic sentiment de mândrie, dar si de datorie națională, deținerea unui grad militar denotă parcurgerea unei ierarhii stricte, prin muncă și prin sacrificii personale.

Comanda unităţii şi întreg personalul din subordine i-au felicitat pe cei recompensaţi şi le-au transmis mult succes în continuare, sănătate şi putere de muncă!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.