Avansări în grad și diplome de apreciere, de Ziua Pompierilor

Sâmbătă, 17 Septembrie 2022Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Avansari in grad si diplome de apreciere  de Ziua Pompierilor | imaginea 1 În orice domeniu, recunoașterea muncii depuse este foarte importantă. Acest lucru l-au simțit un ofițer și cinci subofițeri care au au fost înaintați în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim, pentru modul exemplar de îndeplinire a atribuţiilor de serviciu.

Ofițerul și subofițerii au fost avansați în gradele de:▪️colonel: Cristian Tuduruță, adjunct al inspectorului șef;▪️plutonier adjutant șef: Paul Dohotaru, Cristian Luncașu și Gheorghe Cobelea▪️plutonier major: Robert Șerban▪️plutonier Georgeta Cam.

Pentru rezultatele obținute la concursurile internaționale și naționale, 15 pompieri au primit diplome de apreciere și premii în bani, astfel:

  • plutonier adjutant Iulian Rotariu, pentru rezultatele obținute la ultramaratoanele ”Ultra Norway Race” și „The Track Namibia”;
  • plutonier adjutant Paul Dohotaru și plutonier Robert Șerban, pentru rezultatele obținute la etapa internațională a concursului „Scări” și etapa națională a concursului „Cel mai puternic pompier”;
  • lotul sportiv al ISU Botoșani format din: plutonier adjutant Dorin Sobariu, plutonier adjutant șef Doru Dutcovschi, plutonier adjutant Ionuț Honciuc, plutonier adjutant Gabriel Ciubotaru, plutonier adjutant Gabriel Giurgiu, plutonier major Marius Neculai, plutonier Robert Șerban, sergent major Ovidiu Pavel, sergent major Cezar Toma și sergent major Cosmin Țâmpău.
  • plutonier adjutant șef Ciprian Dorel Gușilă și plutonier major Ionuț Axinte, pentru rezultatele obținute la etapa finală a Campionatului de Conducere Defensivă al Ministerului Afacerilor Interne.

Pentru modul de implicare în gestionarea situațiilor de urgență în anul 2022, cu prilejul Zilei Pompierilor din România, cu sprijinul Consiliul Județean Botoșani, au fost recompensați 21 de pompieri voluntari din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență.

Totodată, patru voluntari din cadrul programului „Salvator din pasiune” au primit premii în bani, pentru susținerea acordată personalului ISU Botoșani în desfășurarea activităților de informare și educare preventivă.

Alături de pompieri, la acest moment festiv, au fost prefectul județului, Sorin Cornilă, președintele Consiliului Județean, Doina Elena Federovici, șefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne și ai Ministerului Apărării Naționale, comandantul Penitenciarului Botoșani, reprezentanții Serviciului Județean de Ambulanță și Direcției de Sănătate Publică, dar și primarii municipiilor Botoșani și Dorohoi, orașului Darabani și comunelor Trușești și Coțușca.

Aniversată în fiecare an pe 13 septembrie, Ziua Pompierilor din România oferă ocazia de a rememora un episod glorios din istoria naţională - lupta purtată cu 174 de ani în urmă, pe Dealul Spirii, de compania de pompieri din Bucureşti condusă de căpitanul Pavel Zăgănescu împotriva numeroasei oştiri otomane, venită să înfrângă mişcarea revoluţionară de la 1848.

Instituţia pompierilor români s-a dezvoltat continuu, de la primele intervenţii pentru stingerea incendiilor, la actuala gestionare a tuturor situaţiilor de urgenţă: inundaţii, alunecări de teren, mişcări seismice, epidemii, înzăpeziri, secetă, accidente tehnologice, radiologice, nucleare, biologice sau alte calamităţi naturale, descarcerare şi prim ajutor acordat persoanelor aflate în situaţii deosebite.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.