La ceas aniversar!

Marți, 13 Septembrie 2022Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

La ceas aniversar | imaginea 1 Pompierii teleormăneni au fost, sunt și vor rămâne mereu în istoria comunității ca principala Armă aflată în slujba cetățenilor.

Acest lucru este confirmat de documentele regăsite în cadrul Biroului Județean al Arhivelor Naționale Teleorman, în care salvatorii sunt menționați adesea ca singurii ce reușeau să pună capăt incendiilor izbucnite în acele vremuri.

Pentru faptele lor de vitejie, „spre încurajarea numiților pompieri”, primarul primea recomandarea de a-i recompensa „pentru serviciile și onoarea ce a făcut comunei”, cu medalia „Serviciu credinceosu de argint”.

Recompensarea acestora era atât pentru încurajarea și recunoașterea meritelor lor, dar și pentru a fi pilde demne de urmat mai tinerilor salvatori intrați în serviciul de pompieri. Pentru susținerea argumentelor prezentate, se pot să vizualiza cele două documente din perioada 1877 - 1885, din Turnu Măgurele și Alexandria.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.