Mulți ani binecuvântați celor mai iubiți militari ai României!

Marți, 13 Septembrie 2022București
Autor: Ioana Anamaria Ungur

Multi ani binecuvantati celor mai iubiti militari ai Romaniei | imaginea 1 A mai zburat un an, dragilor! Pentru noi, cei care vă iubim, 13 Septembrie e o sărbătoare de suflet. Cu voi începe toamna, sezonul rodniciei, al căldurii coapte ce îmbracă natura în arămiul de poveste, al reflecțiilor interioare. Unde mai pui că peste 2 zile vine și Ziua Sfântului vostru Ocrotitor, Iosif cel Nou de la Partoș.

Cum spuneam, a mai trecut un an, încă un an petrecut alături de voi. Și când spun voi, mă refer la pompierii adevărați nu la colecționarii de grade în spatele cărora nu stă nicio faptă de glorie, ci fapte de slugărnicie, dezonorante pentru un militar adevărat. Azi, e despre VOI, POMPIERII. Voi cei care înfruntați flăcările iadului și stihiile naturii, voi cei fără stele, dar care nu precupețiți nimic pentru a vă salva semenii de la necaz. Nu-i așa că zâmbetul unui copilaș salvat sau lacrima de recunoștință din ochii unui bătrân pe care l-ați ajutat sunt mai presus decât toate gradele și onorurile obținute stând în genunchi pe lângă politicieni vremelnici?

POMPIERII sunt bărbați aleși. Pentru că pompierul este omul care înfruntă moartea zilnic. O înfruntă cu seninătate. Locul lui de muncă e pe frontul incandescent de unde toți ceilalți fug. Pompierul însă merge înainte. Unii frustrați, care nu au cum să înțeleagă vreodată mândria de a fi militar și mai ales MILITAR POMPIER, v-au numit leneși. Dar voi știți că ați fost, sunteți și veți rămâne CEI MAI IUBIȚI MILITARI AI ROMÂNIEI și instituția în care românii au cea mai mare încredere. Iar omul de rând are încredere în cei din linia întâi care sunt alături de el la necaz și puțin îi pasă de generalii de pepinieră făcuți la apelul bocancilor. Rugăciunea bunicuței căreia i-ați salvat nepoțica sau nepoțelul, rugăciunea mamei cărei i-ați salvat copilul, sau a bunicului căruia i-ați salvat casa sau animalele, se revarsă asupra voastră, pentru că voi sunteți oamenii prin care Dumnezeu înfăptuiește cel mai des minuni. Iar pentru asta aveți nevoie doar de inimă neînfricată, nu de grade.

Învățați-i pe cei mai noi colegi ai voștri, că DEMNITATEA ȘI ONOAREA nu sunt doar vorbe desprinse din regulamentele militare, ci sunt scrise în ADN-ul unui POMPIER adevărat. Învățați-i să iubească mirosul de fum, să transforme teama de necunoscut care vine odată cu sunetul alarmei în curajul că veți învinge ORICE pericol. Învățați-i că oboseala extenuantă e semnul unei misiuni îndeplinite cu succes. Învățați-i că pompierul nu salvează vieți pentru că așa scrie într-o iluzorie fișă a postului ci pentru că asta e menirea cu care l-a binecuvântat Dumnezeu pe pământ. Învățați-i că azi, valoarea unui pompier nu mai stă în grade ci în zâmbetele de recunoștință ale semenilor ajutați.

A mai zburat un an în care v-am fost alături chiar dacă unii au făcut tot ce le-a stat în putință să ne descurajeze. La mulți ani, din suflet, oameni minunați! Dumnezeu și Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș să vă ocrotească, clipă de clipă și să vă ajute să vă întoarceți victorioși și teferi din orice misiune!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.