O zi deosebită pentru pompierii argeșeni

Sâmbătă, 17 Septembrie 2022Arges
Sursa Foto: Facebook ISU Arges

O zi deosebita pentru pompierii argeseni | imaginea 1 În contextul Zilei Pompierilor din România, ISU Argeș a organizat ceremonii militare şi religioase, depuneri de coroane la monumentul ridicat în cinstea eroilor pompieri, un exercițiu demonstrativ, ziua porţilor deschise în toate subunităţile pompierilor argeșeni, precum şi activități de informare preventivă cu ocazia Zilei Informării Preventive.

Cu acest prilej, zeci de copii însoțiți de părinți, bunici și cadre didactice au trecut “pragul” subunităților de intervenție ale ISU Argeș. Salvatorii i-au întâmpinat cu zâmbetul pe buze, iar cei prezenți, îndeosebi cei mici, au asistat cu bucurie și entuziasm la un exerciţiu demonstrativ de salvare de la înălţime și acordare a primului ajutor calificat unei persoane rănite.

Totodată, cu ocazia acestei zile a avut loc și un ceremonial militar și religios în cadrul căruia am fost ca invitați domnul prefect al județului Argeș, Radu Valeriu Perianu, domnul vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș, Adrian Bughiu, alături de alți invitați de seamă din cadrul instituțiilor județului și cadre militare trecute în rezervă din rândul pompierilor argeșeni.

Cadrele militare care s-au remarcat în activitatea desfășurată de-a lungul timpului au fost înaintate în gradele militare următoare, după cum urmează: cpt. Bălășoiu Daniel, plt. adj. Diaconu Sergiu, plt. maj. Ene Mădălin Ștefan, plt. adj. Gheorghe Cătălin-Mihai, plt. adj. Stancu Mihai, plt. maj. Zinca Adrian-Marian, plt. adj. Dide Mihai Cătălin, plt. adj. Anton Sandu.

Tot în cadrul festivității, a fost trecut în rezervă și un ofițer, col. Pătru Răzvan, care a servit patria cu devotament timp de mai bine de 20 de ani.

De asemenea, pompierii argeșeni au desfășurat activități de informare preventivă la unități de învățământ și în zonele cu aflux de persoane, cu ocazia Zilei Informării Preventive - Marți 13, având ca scop conştientizarea pericolelor la care se expun în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.