Pompierii timișeni au adus un omagiu înaintașilor lor

Sâmbătă, 17 Septembrie 2022Timis
Sursa Foto: Facebook ISU Timis

Pompierii timiseni au adus un omagiu inaintasilor lor | imaginea 1 Data de 13 Septembrie, marcată de lupta pompierilor militari din Dealul Spirii în anul 1848, rămâne un simbol al curajului și devotamentului acestor bravi eroi. Marți, 13 septembrie a.c., la 𝟏𝟕𝟒 𝐝𝐞 𝐚𝐧𝐢 de la acest moment glorios care a marcat Revoluția Română din 1848, salvatorii timișeni au adus un omagiu înaintașilor lor.

Festivitățile au început printr-o ceremonie religioasă și depunerea unei coroane de flori la Troița eroilor pompieri căzuți la datorie, situată în fața sediului Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Banat” al județului Timiș.

Totodată, pompierii militari au participat la slujba religioasă dedicată 𝑺𝒇𝒂̂𝒏𝒕𝒖𝒍𝒖𝒊 𝑰𝒐𝒔𝒊𝒇 𝒄𝒆𝒍 𝑵𝒐𝒖 𝒅𝒆 𝒍𝒂 𝑷𝒂𝒓𝒕𝒐𝒔̦, 𝑷𝒂𝒕𝒓𝒐𝒏𝒖𝒍 𝒔𝒑𝒊𝒓𝒊𝒕𝒖𝒂𝒍 𝒂𝒍 𝒑𝒐𝒎𝒑𝒊𝒆𝒓𝒊𝒍𝒐𝒓 𝒓𝒐𝒎𝒂̂𝒏𝒊, oficiată în Catedrala Mitropolitană din Timișoara.

Evenimentul a fost marcat și de un ceremonial militar la care au participat reprezentanți ai instituțiilor publice locale, șefii serviciilor voluntare pentru situații de urgență, voluntari din cadrul ISU Timiș și mai multe clase de elevi.

În cadrul acestei festivități, au fost avansați înainte de expirare stagiului minim în grad 𝟐 𝐨𝐟𝐢𝐭̦𝐞𝐫𝐢 și 𝟕 𝐬𝐮𝐛𝐨𝐟𝐢𝐭̦𝐞𝐫𝐢 care s-au remarcat prin activitatea desfășurată. Totodată, s-au acordat 𝐝𝐢𝐩𝐥𝐨𝐦𝐞 𝐝𝐞 𝐦𝐞𝐫𝐢𝐭 pentru 5 pompieri militari care au obținut rezultate deosebite la diverse competiții sportive.

În semn de mulțumire pentru buna colaborare și sprijinul acordat pe timpul misiunilor, comanda inspectoratului a înmânat 𝐝𝐢𝐩𝐥𝐨𝐦𝐞 𝐝𝐞 𝐦𝐮𝐥𝐭̦𝐮𝐦𝐢𝐫𝐞 reprezentanților serviciilor voluntare pentru situații de urgență, iar pentru 22 de voluntari din cadrul programului “𝗦𝗮𝗹𝘃𝗮𝘁𝗼𝗿 𝗱𝗶𝗻 𝗽𝗮𝘀𝗶𝘂𝗻𝗲”, care s-au remarcat prin activitatea și dedicarea lor, au fost acordate 𝐝𝐢𝐩𝐥𝐨𝐦𝐞 𝐝𝐞 𝐚𝐩𝐫𝐞𝐜𝐢𝐞𝐫𝐞.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.