Salvatorii vrânceni au sărbătorit Ziua Pompierilor din România

Sâmbătă, 17 Septembrie 2022Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

Salvatorii vranceni au sarbatorit Ziua Pompierilor din Romania | imaginea 1 Ziua Pompierilor din România a fost sărbătorită marți, 13 septembrie a.c., la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Anghel Saligny” al județului Vrancea.

Momentul împlinirii a 174 de ani de la actul eroic al pompierilor militari în bătălia dusă în Dealul Spirii a fost marcat printr-un ceremonial militar și religios, la care au participat oficialități județene și locale, șefi de instituții, cadre militare active și în rezervă.

În cadrul ceremoniei, pentru eforturile depuse și rezultatele deosebite obținute în domeniile lor specifice de activitate, au fost avansați în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim, astfel: un ofițer, un maistru militar și șase subofițeri.

Totodată, au fost conferite distincțiile onorifice ”𝑷𝒐𝒎𝒑𝒊𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒅𝒆 𝒐𝒏𝒐𝒂𝒓𝒆 𝒂𝒍 𝒋𝒖𝒅𝒆𝒕̦𝒖𝒍𝒖𝒊 𝑽𝒓𝒂𝒏𝒄𝒆𝒂” și ”𝑺𝒂𝒍𝒗𝒂𝒕𝒐𝒓𝒖𝒍 𝒅𝒆 𝒐𝒏𝒐𝒂𝒓𝒆 𝒂𝒍 𝒋𝒖𝒅𝒆𝒕̦𝒖𝒍𝒖𝒊 𝑽𝒓𝒂𝒏𝒄𝒆𝒂” acordate cadrelor militare care s-au remarcat prin obținerea de performanțe profesionale deosebite și îndeplinirea unor servicii de excepție sau acte de eroism.

De asemenea, au fost acordate diplome de merit cadrelor militare care s-au evidențiat în activitatea lor profesională prin îndeplinirea exemplară a atribuțiilor de serviciu. Festivitatea s-a încheiat în aplauzele invitaților, printre care s-au aflat zeci de copii, care au asistați plini de încântare la exercițiile demonstrative desfășurate de pompieri.

Curajul, profesionalismul, determinarea, demnitatea, promptitudinea și nu în ultimul rând spiritul de sacrificiu sunt doar câteva dintre calitățile ce conturează profilul pompierilor români. A fost mereu și va rămâne o onoare să fie în slujba semenilor în cele mai grele situații, pompierii având o istorie și un prezent ce le fac cinste.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.