13 Septembrie - Ziua celor mai iubiți militari ai României!

Miercuri, 13 Septembrie 2023București
Autor: Ioana Anamaria Ungur

13 Septembrie   Ziua celor mai iubiti militari ai Romaniei | imaginea 1 E toamnă iar. Iar toamna începe, imediat după startul Noului An Bisericesc, cu voi și cu Sfântul vostru Ocrotitor, Iosif cel Nou de la Partoș (15 septembrie). În nuanțe ruginii și portocalii, ca flăcările cu care vă luptați, coaptă, aducătoare de rod, toamna.

În acest an, pentru prima dată în istoria pompierilor români, bucuria zilei voastre e umbrită de Crevedia. Anul 2023 este marcat, din păcate, de intervenția cu cei mai mulți pompieri răniți, pe timp de pace din istoria românilor. Colegii voștri se zbat între viață și moarte, alții se recuperează după arsurile suferite la Crevedia. E prima dată când bucuria aniversării nu mai e deplină. Prima dată când inima mare a pompierilor bate cu durere, la ceas aniversar.

După aproape 11 ani de când sunt alături de voi zi de zi, mă bucur că sunteți, că suntem și vă mulțumesc că existați! Mă doare nespus să constat că incompetența de la vârf face victime în rândurile voastre. Trăim cele mai cumplite vremuri din istoria Armei. IGSU aproape că nu mai există, iar deciziile au încăput pe mâna unui individ care nu a efectuat nici măcar stagiul militar din dragoste și respect față de propria lui țară, dar a ajuns pe plaiurile noastre să decidă pentru viața pompierilor - cei mai iubiți militari ai României.

Trist. Am fi ipocriți și inconștienți să ne îmbătăm cu imaginea unor parade militare luxoase și să ne bucurăm ca și cum nu am vedea realitatea din jurul nostru. Bucuria acestei zile o avem cu toții în gând, și eu, și voi, doar că azi ea adaugă file de istorie scrise cu durere. Sunteți, ca întotdeauna, acei oameni minunați care intră în foc, care redau speranța, care salvează vieți, care mângâie, care nu fug din calea apelor sau a flăcărilor, care merg înainte curajoși, punând pumnul în pieptul furtunii, pentru că asta este esența vieții de pompier: CURAJUL.

Dragii mei, de ziua voastră vă doresc să fiți din nou MILITARI, să aveți COMANDANȚI destoinici, OAMENI DE ONOARE, DEMNI, OAMENI DE TRUPE, corecți și de neînvins, nu niște amatori veniți la comandă pentru un grad și pentru a scrie istoria rușinoasă a Armei, târâș. Vă doresc, în primul rând să fiți UNIȚI, pentru că fără unitate sunteți pierduți. Azi, doar voi, cei din trupe, ați mai rămas POMPIERI în adevăratul sens al cuvântului. Iar Arma doar pe umerii voștri se va putea reclădi. Am mari speranțe în tinerii care termină academia sau școala de subofițeri și le doresc să aibă CURAJUL de a fi pompier militar și nu o rotiță supusă a unui sistem dezastruos. Nu e ușor, dar nici imposibil.

Dragii mei pompieri, sunteți parte din familia mea, iar eu parte din familia voastră, incontestabil, de peste un deceniu. Vă urez din suflet un sincer “La mulți ani!”. Să vă dea Bunul Dumnezeu numai zile senine, să vă ocrotească și să vă întoarcă mereu sănătoși la familiile voastre. Vă iubesc și vă prețuiesc nespus! Trecem peste toate, împreună, atât timp cât îngăduie Dumnezeu. La mulți ani, dragilor! Să rămâneți mereu oamenii minunați cărora le-am dedicat această revistă!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.