Ceremonial militar cu ocazia Zilei Pompierilor, la ISU Botoșani

Marți, 19 Septembrie 2023Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Ceremonial militar cu ocazia Zilei Pompierilor la ISU Botosani | imaginea 1 În orice domeniu, recunoașterea muncii depuse este foarte importantă. Acest lucru l-au simțit doi ofițeri, un maistru militar și patru subofițeri care au au fost înaintați în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim, pentru modul exemplar de îndeplinire a atribuţiilor de serviciu, cu ocazia sărbătoririi Zilei Pompierilor din România.

Ofițerii, maistrul militar și subofițerii au fost avansați în gradele de:

 • căpitan: Dorina Lupu și Adrian Gabriel Loluță;
 • maistru militar clasa I: Andrei Burlacu;
 • plutonier adjutant șef: Gabriel Dumitru Ciubotariu;
 • plutonier adjutant: Ciprian Alupoaie;
 • plutonier major Andrei-Mădălin Ababei.

Diplome de mulțumire au primit și colegii care fost în misiuni internationale în Replica Moldova și Grecia:

 • plutonier adjutant șef Dumitraș Dumitru;
 • plutonier adjutant Adrian Dascălu;
 • plutonier adjutant Alin Constantin Cîmpeanu;
 • plutonier adjutant Olivian Adi Broscăuțanu;
 • plutonier adjutant șef Cristian Luncașu;
 • sergent major Răzvan Alexandru Teodorescu.

Totodată, sergentul major Iulian Pânzariu a primit diplomă de apreciere pentru suportul emoțional oferit unui copil de 10 ani, victimă a unui accident rutier, pe tot timpul cât a fost internat în spital.

Pentru modul de implicare în gestionarea situațiilor de urgență în anul 2023, cu prilejul Zilei Pompierilor din România, cu sprijinul Consiliul Județean Botoșani, au fost recompensați cu premii în bani 41 de pompieri voluntari din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență, iar 37 au primit diplome de mulțumire.

Totodată, cinci voluntari din cadrul programului „Salvator din pasiune” au primit premii în bani, pentru susținerea acordată personalului ISU Botoșani în desfășurarea activităților de informare și educare preventivă.

Alături de pompieri, la acest moment festiv, au fost prefectul județului, Sorin Cornilă, președintele Consiliului Județean, Doina Elena Federovici, vicepreședintele Raionului Edineț, Iurii Garas, șefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne și ai Ministerului Apărării Naționale, comandantul Penitenciarului Botoșani, reprezentanții UPU -SMURD Botoșani, Serviciului Județean de Ambulanță, Direcției de Sănătate Publică și Spitalului Județean de Urgență Mavromati Botoşani, reprezentanți ai Administraţiei Județene a Finanțelor Publice, Direcției Silvice Botoșani, primarii orașului Săveni, precum și ai comunelor Trușești, Coțușca și Dângeni, dar și câteva sute de locuitori ai orașului Săveni.

În cadrul ceremonialul militar, care s-a desfășurat pe Pietonalul orașului Săveni, s-au citit și mesajele autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale, precum și Ordinul de zi pe unitate al Inspectorului Șef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani.

ℹ️ Aniversată în fiecare an pe 13 septembrie, Ziua Pompierilor din România oferă ocazia de a rememora un episod glorios din istoria naţională - lupta purtată cu 175 de ani în urmă, pe Dealul Spirii, de compania de pompieri din Bucureşti condusă de căpitanul Pavel Zăgănescu împotriva numeroasei oştiri otomane, venită să înfrângă mişcarea revoluţionară de la 1848.

Instituţia pompierilor români s-a dezvoltat continuu, de la primele intervenţii pentru stingerea incendiilor, la actuala gestionare a tuturor situaţiilor de urgenţă: inundaţii, alunecări de teren, mişcări seismice, epidemii, înzăpeziri, secetă, accidente tehnologice, radiologice, nucleare, biologice sau alte calamităţi naturale, descarcerare şi prim ajutor acordat persoanelor aflate în situaţii deosebite.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.