Peste 1.000 de copii au trecut pragul pompierilor hunedoreni cu ocazia aniversării Zilei Protecţiei Civile în România

Vineri, 28 Februarie 2014Hunedoara

Peste 1 000 de copii au trecut pragul pompierilor hunedoreni cu ocazia aniversarii Zilei Protectiei Civile in Romania | imaginea 1 Încă de la ora 9.00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Iancu de Hunedoara” al judeţului Hunedoara a fost „luat cu asalt” de copii de grădiniţia, ciclu primar, gimnaziu şi liceu, cu ocazia aniversării a 81 de ani de la înfiinţarea Protecţiei Civile din România. Cu acest prilej, I.S.U. Hunedoara a organizat Ziua Porţilor Deschise precum şi o expoziţie cu tehnica de intervenţie de ultimă generaţie.

Copiii au „inspectat” toate autospecialele de intervenţie în situaţii care pun în pericol bunurile şi viaţa oamenilor, au încercat accesoriile utilizate la stingerea incendiilor, au văzut cum funcţionează uneltele de descarcerare, au probat echipamentele pompierilor şi au adresat o sumedenie de întrebări specialiştilor de protecţie civilă. Autospeciala de intervenţie la accidente chimice, bacteriologice, radiologice şi nucleare a fost un “alt punct de atracţie” pentru toţi vizitatorii care au trecut pragul inspectoratului.

În plus, copiii au primit din partea pompierilor sfaturi valoroase cu privire la modul de comportare în situaţii de urgenţă şi la acţiunile de prevenire a tuturor tipurilor de risc. Ziua porţilor deschise a fost organizată şi în subunităţile din Orăştie şi Petroşani, până la ora 15, numărul total al vizitatorilor fiind de peste 1.000.

Galerie imagini