O săptămână “altfel” și pentru pompieri
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea a participat şi în acest an la programul naţional „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!” derulat în săptămâna 7-11 aprilie a.c.
Fie că au participat la lecţii interactive la sediile unităţilor de învăţământ, fie că au primit oaspeţi la sediile lor, reprezentanţii I.S.U Vrancea au prezentat aspecte referitoare la misiunile specifice desfăşurate în domeniul prevenirii şi gestionării situaţiilor de urgenţă care se pot manifesta la nivelul judeţului nostru.
Încă din prima zi a săptămânii, la sediul Detaşamentului de Pompieri Focşani au venit elevi şi cadre didactice de la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” din Focşani. Acestora li s-au prezentat atât accesoriile din dotarea autospecialelor utilizate pentru stingerea incendiilor, descarcerare şi prim ajutor, costumele de protecţie folosite la intervenţii, cât şi aspecte specifice legate de profesia de salvator.
Timp de câteva ore, în cursul zilei de miercuri, 9 aprilie a.c., elevi de la Colegiul Tehnic „Ion Mincu” din Focşani, însoţiţi de cadre didactice, au participat alături de pompierii militari focşăneni la activităţile specifice desfăşurate în cadrul subunităţii, activitatea fiind desfăşurată şi în cadrul unui program de educaţie pentru orientare profesională. Vizite similare s-au desfăşurat şi la Secţia de Pompieri Adjud. Atât preşcolari de la Grădiniţa cu Program Prelungit din Adjud, cât şi elevi de la Şcoala Gimnazială Ploscuţeni şi Şcoala Nr. 3 Adjud au dorit să vadă locul unde se pregătesc pompierii militari pentru intervenţii şi autospecialele utilizate în misiuni.
De asemenea, asistentul coordonator S.M.U.R.D. şi un paramedic din cadrul I.S.U. Vrancea au prezentat câteva tehnici de acordare a primului ajutor elevilor Colegiului Tehnic „Gh. Asachi” din municipiul Focşani, în cadrul unei lecţii interactive desfăşurate la sediul unităţii de învăţământ. Totodată, pe parcursul întregii săptămâni, s-au desfăşurat activităţi de informare preventivă în 26 unităţi de învăţământ din judeţ, în care au fost angrenaţi cca. 2000 preşcolari şi şcolari.
În cadrul acestora, s-au purtat discuţii cu privire la modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă determinate de incendii şi cutremure şi s-au distribuit diferite materiale cu măsuri specifice de comportare. Şi în acest an, copiii au manifestat deschidere faţă de activităţile desfăşurate în comun cu reprezentanţii inspectoratului pentru situaţii de urgenţă, participând activ şi adresând întrebări. Totodată, un număr mare dintre participanţi şi-au exprimat dorinţa de îmbrăţişa, pe viitor, o carieră în acest domeniu.
Galerie imagini
Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.