Preșcolari în vizită la pompieri

Miercuri, 30 Aprilie 2014Vrancea

Prescolari in vizita la pompieri | imaginea 1 Două grupe de copii de la Grădiniţa nr. 17 din municipiul Focşani, însoţite de cadrele didactice, au vizitat sediul Detaşamentului de Pompieri Focşani marţi, 29 aprilie a.c.. Copii au vrut să vadă cum arată costumele de protecţie utilizate de pompieri în misiunile pentru stingerea incendiilor şi să poată observa îndeaproape autospecialele de intervenţie.

Astfel că, pe platoul din faţa subunităţii au fost expuse o autospecială pentru descarcerare, una utilizată în misiuni pentru stingerea incendiilor şi ambulanţa S.M.U.R.D. Celor mici li s-a prezentat costumul de protecţie folosit de pompieri şi accesoriile din dotarea autospecialelor. Cu multe zâmbete şi întrebări diverse, preşcolarii au înveselit imediat atmosfera.

Prescolari in vizita la pompieri | imaginea 2 La sfârşitul vizitei, copiii au primit stickere cu pompierul Sam, iar foarte mulţi dintre ei au manifestat dorinţa de a deveni pompieri când vor creşte mari. De o surpriză plăcută au avut parte şi salvatorii, care au primit flori de la copii în semn de apreciere pentru meseria pe care o practică. Activitatea de astăzi face parte dintr-un program întocmit în cadrul unui protocol de colaborare încheiat între cele două instituţii. La întoarcerea în grădiniţă, cei mici vor putea realiza lucrări care să exemplifice modul de intervenţie şi echipare a pompierilor profesionişti.

Galerie imagini