„Școala altfel - Să ştii mai multe, să fii mai bun!"

Joi, 10 Aprilie 2014Olt

Scoala altfel   Sa stii mai multe  sa fii mai bun | imaginea 1 Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” al județului Olt sprijină și în acest an programul „Școala altfel - Să ştii mai multe, să fii mai bun!“, derulat de Ministerul Educaţiei Naționale, prin intermediul Inspectoratului Școlar al județului Olt, în perioada 07-11 aprilie 2014.

Programul își propune implicarea, deopotrivă, a elevilor și a dascălilor, în activități extracurriculare și extrașcolare, interesante, care să le pună in valoare talentele, preocupările extra-şcolare şi competenţele în domenii cât mai diverse şi interesante.

Scoala altfel   Sa stii mai multe  sa fii mai bun | imaginea 2 Astfel, reprezentanţii ISU Olt vor prezenta elevilor aspecte legate de activitatea instituţională, principalele tipuri de riscuri generatoare de situații de urgență ce se pot manifesta la nivelul județului nostru, reguli și măsuri de comportare în situații de urgență, lecții de prim ajutor, în cadrul unor acţiuni care se vor desfăşura în şcolile și grădinițele oltene. Elevilor care trec pragul Inspectoratului și subunităților din Caracal și Scornicești, particip alturi de pompieri la diverse activități precum: prezentarea şi descrierea tehnicii de intervenţie; tipuri de misiuni la care participă; mânuirea unor accesorii cu care sunt încadrate autospecialele de intervenţie; accesul în autospecialele de intervenţie; exerciții demonstrative.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.