„Şcoala altfel” - Pompierii, învăţători pentru o zi

Marți, 15 Aprilie 2014Harghita

Scoala altfel    Pompierii  invatatori pentru o zi | imaginea 1 Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita au preluat miercuri, 9 aprilie, rolul de învăţători pentru elevii ciclului primar de la Colegiul Naţional „Octavian Goga” din municipiul Miercurea-Ciuc.

Săptămâna 7-11 aprilie 2014 este dedicată activităţilor educative extracurriculare şi extraşcolare, în cadrul programului numit „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, care îşi propune implicarea, deopotrivă, a elevilor şi a dascălilor, în activităţi interesante, care să le valorizeze talentele, preocupările extra-şcolare şi competenţele în domenii cât mai diverse şi interesante. În acest sens, miercuri, 9 aprilie, patru cadre ale Inspecţiei de prevenire din cadrul instituţiei noastre: cpt. Coşarcă Gabriela, slt. Opre Dan, plt. maj. Vlad Florin şi plt. Popovici Alexandru au devenit, timp de o zi, învăţătorii celor nouă clase primare de la Colegiul Naţional „Octavian Goga” Miercurea-Ciuc.

Scoala altfel    Pompierii  invatatori pentru o zi | imaginea 2 Prin intermediul unor lecţii interactive, copiii au descoperit lucruri interesante din domeniul situaţiilor de urgenţă. Mai întâi, au vizionat o serie de filme educative pe teme de prevenire a situaţiilor de urgenţă: „Pompierul Sam”, „Florian şi îngerul fumului”, „Cauze de incendiu”, „SMURD”, „Anunţarea pompierilor”, „Vin ploile”, ş.a. A urmat apoi o activitate practică, copiii decupând, lipind şi asamblând „Căţelul-salvator”; nu au lipsit concursurile tematice activ-participative cu întrebări din domeniul situaţiilor de urgenţă, copiii demostrând în urma răspunsurilor date că ştiu care sunt principalele tipuri de risc, formele de manifestare a acestora, măsurile de protecţie, modul de acţiune şi comportare în situaţia producerii unor incendii sau a altor situaţii cu potenţial devastator, precum şi modul de apelare a numărului unic de urgenţă 112.

Totodatã, celor 182 de elevi li s-au distribuit diplome de participare, materiale de informare preventivã (5 afişe, 573 flyere ale campaniei naţionale de informare „RISC. Siguranţa nu este un joc de noroc!” şi 382 afişe cu reguli de comportare în caz de incendiu), precum şi dulciuri sponsorizate de E-ON România. La finalul zilei, copiii s-au declarat încântaţi de faptul că au petrecut o zi alături de pompieri, că au învăţat ce trebuie să facă pentru a evita pericolele şi pentru a avea o copilărie în siguranţă.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.