Ziua Porţilor Deschise la Pompierii vrânceni

Joi, 25 Februarie 2016Vrancea

Ziua Portilor Deschise la Pompierii vranceni | imaginea 1 Sunt peste opt decenii de când Protecţia Civilă din România se dedică nemijlocit cetăţenilor, economiei şi teritoriului ţării, în condiţiile cele mai dificile, în caz de război sau dezastre. De peste 80 de ani, Protecţia Civilă depune eforturi în perfecţionarea măsurilor de ocrotire a populaţiei, a bunurilor materiale şi a mediului, asigurând condiţiile necesare supravieţuirii acestora.

Această structură a străbătut un drum lung până să atingă forma şi conţinutul prezent, însă obiectivul său a rămas acelaşi: protecţia populaţiei şi a animalelor, bunurilor materiale, valorilor de patrimoniu şi factorilor de mediu conform situaţiilor de risc la care ar putea fi supus teritoriul naţional. Cu prilejul acestei zile, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Anghel Saligny” al judeţului Vrancea a organizat o serie de activităţi.

Astfel, miercuri, 24 februarie a.c., pompierii militari au prezentat specificul meseriei în cadrul unui atelier interactiv denumit „Pompier pentru o zi” organizat pentru copiii Şcolii cu clasele I-VIII Soveja. Au fost prezentate norme specifice de comportament în diferite situaţii de urgenţă, reguli de prim ajutor, accesoriile specifice din dotarea autospecialei SMURD, a autospecialei pe şenile, s-au făcut demonstraţii de dresaj ale câinelui salvator Wolf, iar copiii au putut îmbrăca costumul de pompier. O activitate similară se va desfăşura joi, 25 februarie a.c., la Şcoala „Anghel Saligny” din municipiul Focşani.

Ziua Portilor Deschise la Pompierii vranceni | imaginea 2 De asemenea, vineri, 26 februarie a.c., în intervalul orar 11.00-14.00, la sediul Detaşamentului de Pompieri Focşani, se va organiza Ziua Porţilor Deschise. Cu acest prilej, se vor desfăşura activităţi de informare şi conştientizare privind riscurile generatoare de situaţii de urgenţă, a măsurilor de prevenire, precum şi a conduitei de urmat pe timpul producerii acestora. Totodată, se va organiza o prezentare a mijloacelor de intervenţie utilizate de pompierii militari. Pentru cei care ne vor vizita, vom expune autospecialele pe care le utilizează pompierii pentru stingerea incendiilor, pentru descarcerare, ambulanţele SMURD pentru acordarea ajutorului medical, autospeciala pe şenile, utilizată pentru deplasarea în zone greu accesibile şi ambarcaţiunile pentru salvarea persoanelor în caz de inundaţii.

Ziua Portilor Deschise la Pompierii vranceni | imaginea 3

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.