Avansări la ceas aniversar

Duminică, 01 Martie 2015Olt

Avansari la ceas aniversar | imaginea 1 Sala de spectacole a Centrului Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina a fost vineri, 27 februarie a.c., locul de desfășurare a simpozionului dedicat Zilei Protecției Civile din România.

În prezența cadrelor în rezervă care au activat în domeniul Protecției Civile, șefilor instituțiilor județene și cadrelor unității, au fost citite mesajele Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, Inspectorului Șef al IGSU, Colonel dr. Nicolae Cornea și Inspectorului Șef al ISU Olt, Colonel Marian Pică, cu ocazia Zilei Protecției Civile. Evenimentul a continuat cu acordarea de diplome de excelență instituțiilor care au sprijinit activitatea ISU Olt și cadrelor în rezervă. Domnul Dr. Bogdan Bădițoiu, șeful Direcției Județene Olt a Arhivelor Naționale, a ținut o alocuțiune despre istoria Protecției Civile din România, iar domnul Colonel ( r ) Marin Ivănescu, fost inspector șef al Inspectoratului de Protecție Civilă Olt a făcut o retrospectivă a evoluției acestei arme la nivel județean. Cu ocazia Zilei Protecției Civile, trei subofițeri au fost avansați în gradul următor înaintea expirării stagiului minim în grad:

În gradul de plutonier adjutant:

  • Plutonier major Gavrilă Andronel Marian – Detașamentul Slatina
  • Plutonier major Voica Iulian – Stația Scornicești
  • Plutonier major Prioteasa Dumitru Bogdănel – Detașamentul Slatina

După încheierea ședinței festive, începând cu ora 12.00, porțile Detașamentelor Slatina, Caracal și Stației Sconicești s-au deschis pentru peste 300 școlari și preșcolari, dar și pentru cetățenii care au vrut să vadă mijloacele de intervenție în situații de urgență din dotarea pompierilor olteni. Celor mici le-au fost prezentate și măsuri de protecție în caz de cutremur, dar și filmulețe animate cu reguli de comportare în cazul producerii unui seism, clipuri realizate în cadrul campaniei naționale „Nu tremur la cutremur ”.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.