Ziua Porţilor Deschise la ISU Suceava

Duminică, 01 Martie 2015Suceava

Ziua Portilor Deschise la ISU Suceava | imaginea 1 Vineri, 27 februarie a.c., premergător sărbătoririi Zilei Protecţiei Civile din România - 28 februarie, pompierii militari suceveni au organizat „Ziua Porţilor Deschise”, atât la sediul inspectoratului din municipiul Suceava, str. Universităţii nr.14, cât şi la sediile subunităţilor din judeţ - Fălticeni, Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Gura Humorului, Solca, Siret şi Vicovu de Sus.

Mii de vizitatori, în special copii, dar şi adulţi, au trecut pragul porţilor deschise, unde le-au fost prezentate mijloacele de primă intervenţie în caz de situaţii de protecţie civilă, precum şi modul de folosire a acestora. De asemenea, oaspeţii au fost informaţi privind riscurile potenţial generatoare de situaţii de urgenţă de la nivelul judeţului şi despre regulile de comportare în situaţii de urgenţă.

Cei mici, împreună cu cei mari, s-au bucurat de prezenţa şi de prestaţia lui Olly, câinele salvator, care a încântat asistenţa cu demonstraţiile sale, de exerciţiile demonstrative ale pompierilor militari, dar şi de tehnica de intervenţie folosită în diferite situaţii de urgenţă.

Tot vineri, la sediul inspectoratului pentru situaţii de urgenţă sucevean, a avut loc şi prezentarea celor mai noi achiziţii din dotarea pompierilor militari - autospeciala multifuncţională cu capabilităţi de autofreză de zăpadă şi autospeciala pentru transport personal şi victime multiple.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.