Ziua Protecţiei Civile, sărbătorită de ISU "Drobeta"

Duminică, 01 Martie 2015Mehedinți

Ziua Protectiei Civile  sarbatorita de ISU  Drobeta | imaginea 1 Pompierii mehedinţeni au sărbătorit, vineri, 27 februarie a.c., 82 de ani de la înfiinţarea primelor structuri de protecţie civilă în România, printr-o serie de activităţi desfăşurate în sala Casei Tineretului. Evenimentul a fost un prilej de rememorare a unui episod de mare importanţă din istoria protecţiei civile, dar şi o oportunitate pentru severineni de a vedea tehnica de intervenţie a ISU „Drobeta”, expusă pe esplanada Crişan.

În cadrul festivităţilor, colonelul Petre Stănăşel, inspectorul şef al ISU „Drobeta”, a vorbit despre însemnătatea acestei zile. Prefectul Nicolae Drăghiea a fost alături de pompieri, felicitându-i pentru activitatea desfăşurată. Directorul Arhivelor Naţionale, Tudor Răţoi, a fost invitat să prezinte un scurt istoric al protecţiei civile din România.

Au fost acordate diplome şefilor de instituţii, care au sprijinit activitatea ISU „Drobeta”, cadrelor militare în rezervă şi reprezentanţilor mass-media. Activităţile s-au mutat apoi pe esplanada Crişan, unde oficialităţilor şi cetăţenilor le-au fost prezentate o parte din mijloacele de intervenţie în situaţii de urgenţă din dotarea ISU „Drobeta”. Cei mai fericiţi au fost cei mici, care au avut ocazia să treacă la volanul autospecialelor de stingere a incendiilor.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.