Ziua Protecţiei Civile din România, sărbătorită la Sibiu

Duminică, 01 Martie 2015Sibiu

Ziua Protectiei Civile din Romania  sarbatorita la Sibiu | imaginea 1 Serviciile profesioniste pentru situaţii de urgenţă au desfăşurat în cursul zilei de vineri, 27 februarie a.c., un ceremonial militar şi religios dedicat Zilei Protecţiei Civile din România.

Ceremonialul a debutat cu întâmpinarea prefectului judeţului Sibiu, Ovidiu Ioan Sitterli, salutarea drapelului de luptă şi a continuat cu înaintarea în gradul următor, înainte de termen, a trei cadre militare din cadrul I.S.U. Sibiu, respectiv:

  • În gradul de plutonier adjutant: pltutonier major Kun Ilie Decebal şi plutonier major Muntean Iov;
  • În gradul de plutonier major: plutonier Căluţiu Lucian.

Aceste cadre s-au distins prin modul de îndeplinire a atribuţiilor, a pregătirii profesionale şi a modului de comportare.

Momentul a continuat cu intonarea Imnului Naţional al României, oficierea slujbei religioase şi citirea mesajelor de felicitare primite de la eşalonul superior, respectiv mesajul domnului dr. Raed Arafat, secretar de Stat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi mesajul inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, colonel dr. Nicolae Cornea, transmise cu ocazia Zilei Portecţiei Civile.

Ziua Protectiei Civile din Romania  sarbatorita la Sibiu | imaginea 2 În cadrul acestui eveniment, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu, colonel Laurenţiu Cosmin BALCU, a transmis specialiştilor de protecţie civilă mesajul:

”Dragi colegi, avem de continuat o tradiţie pe care nu o putem înfăptui decât prin dăruire exemplară şi muncă asiduă, puse în slujba celor aflaţi în pericol. Să acţionăm în continuare pentru a conferi încredere şi siguranţă cetăţenilor, demonstrând umanism, profesionalism şi eficienţă. Fiţi mândri de voi şi încrezători în viitor! Şi haideţi să gândim împreună la ce înseamnă o echipă, unde contează să-ţi pese, să crezi şi să simţi! De ziua noastră, vă urez tuturor mult succes în activitatea profesională, împliniri în viaţa personală, sănătate şi bucurii alături de cei dragi! La mulţi ani şi sărbătoare frumoasă, dragi camarazi!”

În cadrul ceremonialului, prefectul judeţului Sibiu, domnul Ovidiu Ioan Sitterli, le-a urat ”La mulţi ani” salvatorilor şi le-a transmis că au parte de cea mai nobilă misiune, aceea de a păzi societatea de relele inerente care apar în fiecare moment şi că au misiunea de a salva cetăţenii acestei ţări.

Peşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, domnul Ioan Cindrea, le-a mulţumit salvatorilor pentru modul profesionist şi prompt cu care acţionează în situaţii de urgenţă, menţionând că există o colaborare foarte bună între Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu şi Consiliul Judeţean Sibiu, fructificată prin achiziţionarea de autospeciale de intervenţie în situaţii de urgenţă, proiecte ce vor continua şi pe viitor.

Prezentă la manifestaţie, vice-primarul cu atribuţii de primar al municipiului Sibiu, doamna Astrid Cora Fodor, a transmis salvatorilor: „Din fericire, municipiul Sibiu nu s-a confruntat în ultimii ani cu o situaţie gravă şi sperăm să rămână astfel şi pe viitor, însă, în eventualitatea în care avem astfel de evenimente, ştiu că avem oameni pregătiţi şi un mecanism bine pus la punct, fapt pentru care felicit conducerea inspectoratului şi pe fiecare dintre dumneavoastră care aveţi curajul, priceperea şi dăruirea să îndepliniţi aceste sarcini”

Inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu, colonel Laurenţiu Cosmin BALCU, le-a mulţumit tuturor celor prezenţi, asigurând că şi pe viitor îşi vor îndeplini misiunile într-un mod profesionist.

Ceremonialul militar şi religios s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.