Ziua Protecţiei Civile în România, sărbătorită la Hunedoara

Duminică, 01 Martie 2015Hunedoara

Ziua Protectiei Civile in Romania  sarbatorita la Hunedoara | imaginea 1 Vineri, 27 febr. a.c., începând cu ora 10.00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Iancu de Hunedoara” al judeţului Hunedoara a fost „luat cu asalt” de copii de grădiniţa, ciclu primar, gimnaziu şi liceu, cu ocazia aniversării a 82 de ani de la înfiinţarea Protecţiei Civile din România. Cu acest prilej, I.S.U. Hunedoara a organizat Ziua Porţilor Deschise, precum şi o expoziţie cu tehnică de intervenţie de ultimă generaţie.

Copiii au „inspectat” toate autospecialele de intervenţie în situaţii care pun în pericol bunurile şi viaţa oamenilor, au încercat accesoriile utilizate la stingerea incendiilor, au văzut cum funcţionează uneltele de descarcerare, au probat echipamentele pompierilor şi au adresat o sumedenie de întrebări specialiştilor de protecţie civilă.

Autospeciala de intervenţie la accidente chimice, bacteriologice, radiologice şi nucleare a fost un “alt punct de atracţie” pentru toţi vizitatorii care au trecut pragul inspectoratului.

În plus, copiii au primit din partea pompierilor sfaturi valoroase cu privire la modul de comportare în situaţii de urgenţă şi la acţiunile de prevenire a tuturor tipurilor de risc. Tot cu ocazia aniversării Zilei Protecţiei Civile, a fost lansată la nivel judeţean campania de informare „Nu tremur la cutremur”, copiii primind sfaturi şi materiale care conţin informaţii despre cum trebuie să reacţioneze în cazul producerii unui cutremur.

Ziua Protectiei Civile in Romania  sarbatorita la Hunedoara | imaginea 2 Având în vedere că o mare parte a populaţiei României este vulnerabilă în cazul producerii unui cutremur, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a lansat Campania naţională de informare şi pregătire a populaţiei intitulată “Nu tremur la cutremur”. Consecinţele unui astfel de eveniment impredictibil depind în bună măsură de modul în care fiecare cetăţean înţelege să se pregătească şi să se comporte corect într-o astfel de situaţie.

Sondajele de opinie şi cercetările sociologice realizate au evidenţiat faptul că un procent însemnat din populaţia adultă – circa 80% , nu deţine cunoştinţe în ceea ce priveşte comportamentul în caz de cutremur.

Ziua porţilor deschise a fost organizată şi în subunităţile din Orăştie, Hunedoara, Petroşani, Brad, Ilia şi Băiţa până la ora 14, numărul total al vizitatorilor fiind de câteva sute.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.