Ziua Protecţiei Civile în România

Duminică, 28 Februarie 2016Teleorman
Autor: Cpt. Dragomir Adrian Gelu

Ziua Protectiei Civile in Romania | imaginea 1 Ziua Protecţiei Civile din România a constituit o nouă ocazie pentru ca personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. GHICA” al judeţului Teleorman să schimbe ţinuta specifică intervenţiei în situaţii de urgenţă cu haine de sărbătoare, vineri, 26 februarie 2016.

Anul 1933, când Regele Carol al II-lea a semnat Înaltul Decret Regal nr. 468 ce aproba Regulamentul apărării pasive contra atacurilor aeriene, reprezintă momentul istoric de reper pentru sărbătorirea Protecţiei Civile în România, ajunsă acum la 83 de ani de existenţă.

Pe platoul din cadrul Detaşamentului de Pompieri Alexandria, în prezenţa oficialităţilor administraţiei publice locale, s-a desfăşurat un ceremonial militar-religios, urmat de prezentarea tehnicii de intervenţie şi executarea unor exerciţii demonstrative.

La această activitate au fost citite mesajele de felicitare primite de la Secretarul de Stat în M.A.I., şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă - dr. Raed Arafat, Inspectorul General al I.G.S.U. – general de brigadă Ovidiu Vasilcă dar şi cele ale administraţiei publice locale. Tot în cadrul acestor manifestări festive, cu prilejul Zilei Protecţiei Civile din România, s-au recompensat următoarele cadre militare:

  • avansări înainte de termen: la gradul de plutonier adjutant - plt. maj. Iancu Valentin şi plt. maj. Şerbănescu Adrian, din cadrul Detaşamentului de Pompieri Alexandria.

Ziua Protectiei Civile in Romania | imaginea 2 Ziua Protecţiei Civile din România ne oferă deosebita onoare de a adresa tuturor specialiştilor de protecţie civilă din serviciile profesioniste, localităţi, instituţii şi operatori economici, cele mai calde felicitări pentru activitatea desfăşurată, putere de muncă, sănătate şi succes în îndeplinirea misiunilor.

Mulţumim autorităţilor administraţiei publice judeţene şi locale, operatorilor economici, instituţiilor publice, populaţiei şi mass-mediei locale pentru sprijinul acordat în îndeplinirea misiunilor specifice şi totodată vă asigurăm că întregul personal al instituţiei noastre va respecta cu sfinţenie deviza „Cu viaţa mea, apăr viaţa”.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.